Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakav nemoral i kakav cinizam u ovom vremenu pandemije. Samo par dana krize i već se šalju radnici na biro. Ovaj potez je dno-dna.
@Bosanskitigar Pa se vi plasite gripe, debilizam ! A evo nasli su i lijek mozemo svi na posao!!! Otkriven ljek koji je vec dostupan i odobren od strane FDA, znaci da je siguran, al klix to nece objaviti https://narod.hr/koronavirus/video-nocas-trump-objavio-da-je-lijek-protiv-malarije-odobren-za-lijecenje-koronavirusa
@Bosanskitigar Što ih ne posalje na kolektivni godisnji odmor na 21 dan. Neće, što bih. Ne rade a primaju platu. Privatnik je to.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Koliko je meni poznato vi možete poslati kući radnike na privremeno odsustvo.Prvo proglasi stečaj jarane pa onda pričaj da češ ih poslati na biro.Lovite u mutnom.Po zakonu ste dužni sve dađbine da izmirite prema radnicima.
@OKOnaOKO Sto bi stecaj proglasio kad je imovina iznad obaveza. Moze radnike proglasiti tehnoloskim viskom, izmiriti sve obaveze prema njima ukljucujuci i otpremnine, i to je to. Onda kad se situacija poboljsa, postepeno povecavati proizvodnju.
@pinkman hajd se ti skini sa moje poruke,priljepak.Samo se šlihtaš ne pravi pametan.Piši svoje poruke al se ne kači na tuđe poruke.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
mamu ti jebemo svi?!
Sad je pitanje na koji nacin ce se bilo ko prijaviti na biro ako je smanjeno kretanje, ljudi u biroima rade skraceno. Sta sad? Hoce li ostati bez ikakavih prava?
Nije se ostavljalo na stranu već se trošilo kako je dolazilo.Važnonje bilo kupovati auta,putovati,vile i stanove nabavljati.Pa neće oni sada trošiti što su za sebe ostavili u seif.
Troškovi za 350 radnika minimalno 420.000 KM a da nema doprinosa oko 260.000
Prvo su zdravstveni problemi a poslije dolaze ekonomski problemi i naravno neko već sada trlja ruke a taj neko je Velika riba
Toliko o merhametli I Saburu pojedinaca
Svaku firmu koja ne može dva mjeseca izdržati u ovakvim uslovima treba automatski ugasiti. Ucjene ne treba trpiti
nahebem se svim budzetskim korisnicima, vama plata ide svakako, za lijeka vam trebalo
Nek ja znam ciji kotao na pelet da NE kupim na jesen. Olaksao mi je ovaj direktorcic.
Bolje da odu na biro nego da se zaraze na poslu, firma će svakako propasti
-Mjere razlicito pogadjaju ljude i sto duze traju, razlike ce biti vece. Posao. Primanja. Trajanje kucnog budzeta. Alternative za dolazenjem do opskrbe. Ogranicenost rada, kretanja i prevozenja nece imati iste posljedice prema svima. Ne krivim privatne poslodavce. Vlast je ta pred kojom je zadatak.
@gooUser1553187754 znaš razliku između elementarne nepogode i vanrednog stanja?Bile su poplave pa su proglasili elementarnu nepogodu i firme su radile one koje nisu bile pod vodom.Kad zvanično proglase vanredno stanje onda če druga priča biti.
To je "poznati" Kalesijski biznismen.... Zatvori ako nema posla, otviri fabriku za prizvodnju sredstva za dezifenkciju, a ne ovako, mani supje price nece moci kupit jos jednog Porsesa pa da ga slupa kad se napije... Ima nas koji znamo sta je Lafat
@Voodoo People znas ti kurach moj seljoberu
Razumio bih ovakav potez da se radi o nekoj manje profitabilnoj firmi, Ali ova firma je u prethodnom periodu bila jedna od najprofitabilnijih na TK, i može podnijeti jedan do dva mjeseca zaustavljanja rada, a da radnicima isplati plate, Pa ne morate ove godine ostvariti milion dobiti, možete jednu godinu poslovati na nuli. Budite malo obzirni prema radnicima koji su vam zaradili ogromne profite prethodnih godina.
Poptuno ocekivano, i u Njemackoj masovno okazi se dijele.