Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napredujemo u smanjenju broja zaposlenih
to je prosjek od onih koji redovno primaju plate i uplacuju doprinose a takvih je 30% tj radnici na budzetima....mislim kad bi uzeli stvarni prosjek socijalnih davanja,radnika u privredi,poljoprivrednika,penzonera itd...prosjek bi bio oko 300 km
Ovo je prosjek cijele drzave, dvijet trecine stanovnistva ima daleko manja primanja to jest u prosjeku oko 500 KM, a jedna trecina daleko iznad 1000KM i tako se dobija prosjecna plata, ne mogu obicni radnici imat 840 KM i ovi sto su zavrsili fakultet ;)
zasto ne bi neko bez fakulteta mogao imati veca primanja od 800-900 maraka i vise. to je glupa konstatacija. pa glupana sa fakultetima ima kolko hoces, dzaba mu svaka godina na faxu sto je proveo kad je covjek jednostavno netalentiran i nema viziju o zivotu. ovo se iskljucivo odnosi na stranacke namjestenike koji su fakultet zavrsili znajuci da ce posao dobiti preko stranke ili neke druge veze, i njima nije ni bilo u cilju da nesto nauce.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Plate*
TROLL MODE ON Znaci dolazimo do zakljucka sto manje zaposlenih,vece plate,sto dovodi do zakljucka da nasi politicari znaju sta rade,vode ljude ka vecim platama,bravo politicari !
računica je jasna ,oni što rade za plaće od 35o--5oo KM ostaju bez posla .oni u administraciji na drzavnim jaslama sa platama od 85o-beskonačnost ne gube posao nikada i otuda povećanje prosječneplaće.
pa onda smanjite plate a povecajte broj zaposlenih
Jest, al zato poskupljala voda struja, smetljarina i dzaba sto je povecana :)
Ne uzbuđujte se previše. Ova statistika je dokaz da ulazimo u izbornu godinu. Svakave dobre i loše vijesti čitat čemo ovih mjeseci. Sve ovisi o tome tko ih prezentira, a ovaj članak je očiti vladin spin, za očekivati je odgovor opozicije. A građani najbolje znaju kako žive i koliko zarađuju.
...pa zar vam iz naslova nije sve jasno broj nezaspolenih i raste na onim najmizernijim i najslabije placenim poslovima...i to kod privatnika... a dok ovaj dobro uhljebljeni broj ostaje isti ili se povecava... te tako naravno da ce prosjek plate rasti... on ce uvijek tako rasti...pa da sad odpuste sve ljude iz privatnog sektora...skočio bi zato je STATISTIKA MAJKA SVIH LAŽI UZ BOK SA HISTORIJOM....
statistikka je tacan zbir neracnih podataka
Lucky us!
ovo je smijanje u oci osobama koje crnce robuju kod privatnika.
Zavrsis fakultet, bukvalno crncis kod privatnika, i na kraju si magistar sa minimalnom penzijom...pa to samo kod nas ima
ma dajte malo klixsovci kako vas nije stid da ovako nesto objavljujete ova se povecanja se odnose na drzavne firme ,uzmite malo prosjek realnog sektora i kakve su place ,ljudi ce prije dobiti otkaz nego povecanje plata ili cega vec u realnom sektoru.
A kako ja dobijem bruto 480
po zakonu nemozes da dobijes u brutu 480...bar ne legalno :)
kojem zakonu,sta je to
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svakim danom u svakom pogledu sve vise nazadujemo.svakim dana u svakom....