Komentari (147)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pripremite se za poskupljenja struje. Znac ovo smrdi na placeni clanak kako bi narod lakse prihvatik poskupljenje. Nije ovo prvi ovakav clanak. Samo se sjetite kad je trebalo biti povecanje cijena mlijeka i mlijecnih proizvoda bez razloga. Bio je samo clanak tipa - U Srbiji povecane cijene mlijeka, ocekivati je da ce biti i kod nas - to vam je javni dogovor domacih firmi da skupa povecaju cijene
Šta na klixu nije plaćeno ?
I meni ovo mnogo smrdi na propagandni clanak! I to ne prvi put … “eto struja vam je jeftina vidite znaci treba je poskupit”
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Uvertira u neko poskupljenje?
Bravo klix navuci ovu bagru iz vlasti da vide da nas nisu ovdje još oderali pa da nam sutra poskupe, našoj vlasti smeta ako vidi da mi imamo nešto povoljno i dobro odma nam to pokvare
za ciji racun radi ovaj klix ? nekoliko miliona eura inkasiraju svake godine, boga pitaj gdje su im racuni a naclace nam poskupljenja koja bi unistila 70% ljudi.
prvo neka plate budu kao u švicarskoj, pa onda poskupljujte struju bagro
Ja bih rado njemačke plate i njemačke cijene struje.
Osilio se narod, pa grije na struju, vrijeme je za duplanje cijena a do kraja godine, još jedanput! 🤑
NEĆE JOŠ DUGO, NEDAVNO NAM JE EU POKLONILA NEKU CRKAVICU DA SE SIROTINJI PODIJELI PO 600 KM, A ZA UZVRAT JE PRIHVAĆENA EU ZELENA AGENDA. KAD SE TO PRIMIJENI KOD NAS UMJESTO NAJVEĆEG IZVOZNIKA STRUJE NA BALKANU POSTAĆEMO NAJVEĆI UVOZNIK STEUJE NA BALKANU. ALI STRUJE KOJA ĆE BITI 5 PUTA SKUPLJA OD OVE DOBIJENE IZ TE - UGLJA.
BiH ima i najnize plate u Evropi pa ispade da imamo najskuplju energiju u odnosi na licni dohodak..
Udaljit Jeftu sa izdavanja računa.
Glupost je bila što su cijelu proizvodnju uglja Banovići prošle godine prodali Srbiji. Oko 100.000 vagona. Zar to naše termoelektrane nisu mogle pretvoriti el.energiju pa da se izveze struja Srbiji koja je uvoznik el. energije iz BiH. Ili Njemačkoj koja bi platila više. Nego će oni sada da zaradu ostvaruju na penzionerima. Sanel Buljubašić SDP-ov kandidat za direktora Elektroprivrede BiH će sada položiti ili pasti na ispitu jer nije samo jedno rješenje....poskupiti.
A plate i zivotni standard su nam najnizi u Evropi. Cijene vise nego u Austriji i Njemackoj i vi se nasli da krenete s pricom o povecanju cijena, ocigledno. Ima li opcija da elektroprivreda ustedi na prekomjernom broju stranackih uhljeba i na svim privilegijama koje imaju silni direktori, savjetnici i ostali???
Mozda jeste najjeftinija al su nam zato i plate male u odnosu na EU
Dodik je odmah poslije izbora poskupio struju. Fadil nije. Sada se šuška o nekim procentima i blok tarifama i poskupljenje koje bude više od 12% bit će udar na i onako nizak standard većine građana. Nekima povećanje od 30% ne bi značilo ništa, ali valjda se gleda platežna sposobnost većine. Pekari su rekli da bilo kakvo poskupljenje struje povlači i hljeba it...itd... I ove godine kao i prošle ostvareni su veliki viškovi i imamo dovoljno struje da EP dobro zaradi izvozom.
Pa šta predlažete ??
Onima koji brane da se grade mHE treba enormno povećati cijenu struje.
Čisto da konstatujem: 1. Priprema za poskupljenje 2. U istom članku usporedjujete najrazvijenije u svakom smislu zemlje od naše! 3. Usporedjujete konzumenta (ovisani o uvozu "tipa većine Euro zemalja" sa proizvođačima energenta (tu mi spadamo struja) 4. Navodite da u tim istim zemljama proizvođačima struje/energenata je znatno niža od naše po 1kwh ?! Normalno!
Struja nigdje ne treba ni da "ide" jer do Njemačke i Italije se samo bespotrebno gubi napon i treba servisirati infrastrukturu..Dovoljni su "pametni" strujomjeri kojim se upravlja iz Brisela i samo se ukucava po principu "ja tebi , ti meni"Bitno je šta je potpisano kao uslov da bi se prodavao višak el.energije.
Sve je to dobro