Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ekonomski rast slabi a nevladinih organizacija sve je vise. Pricaju tako ublehasi o potrebi otvaranja novih radnih mjesta, a gledaju kako ce da se uvale u drzavnu sluzbu na budzet, i da se docepaju hljeba bez motike. Vecina njih i nema ambicije za nesto vise, uvale se na jednu poziciju na poslu i citav zivot do penzije isto rade. Svojoj djeci govore "Ne talasaj" ili "Suti dobro je nek ne puca"... Mir vide kao odsustvo rata a ne kao priliku za usavrsavanje, stvaranje, rad i proizvodnju. Doci ce vrijeme prije ili kasnije vladavine privatnog vlasnistva i privatluka. Svaki nerad na kraju kosta onoga koji nije radio. Zivio privatluk i proizvodnja...
Ne seri majke ti, svakome je cilj da ima sto vise uz sto manje truda...
Svima je cilj da Bravar iz Kuce cvijeca ustane iz groba i obeca zeljezaru, metalurski kombinat, valjaonicu itd. Najbolje je nek Nijemci rade za nas, a mi cemo na njihovu socijalu. Ko je njima napravio sve one auto-bahnove? Dosao carobnjak sa carobnim stapicem pa ih napravio...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Imamo dobru strategiju, poticaje privredi i kvalitetnu implementaciju iste.
"Nakon što je u aprilu ove godine dostignuta rekordna industrijska proizvodnja u posljednjih nekoliko godina, došlo je do tromjesečnog pada industrijske proizvodnje u periodu maj ‐ juli, koji je nakratko zaustavljen tek u augustu." Rekordna industrijska proizvodnja? Gdje je izvjesce po sektorima - koja industrijska grana, prozivodnja CEGA, po kojem 5-godisnjem, 10-godisnjem, 50-godisnjem planu, prozivodnja kojeg volumena? Kina ima strateski plan razvitka za 100 godina, a ovdje nije iznesen nikakav plan ni za narednih 5 godina, da ne govorimo o pregledu poslovanja se zacrtanim ciljevimabilo kakvog plana - gdje se to uopce moze naci? Tko je iznio ove podatke i tko stoji iza njih? Direkcija za ekonomsko planiranje BiH o makroekonomskim kretanjima - pri kojem Ministarstvu u suradnji sa kojim ministarstvima? Ovakvo izjesce mogla je sastaviti i grupa TNT sa Direkcijom za istrazivanje ruda i gubljenje vremena!
Hmmmm a kada je napredovao?
Rast od ranije poznat policiji.
Normalno da gospodarstvo pada kada se samo raspravlja ko je četni ko ustaša...*** vam oni m***
Hebes industrijsku proizvodnju,neka opada -VAZNO JE DA KITA RASTE ! ...Bosnjak=Srbin na kvadrat=Hrvat na trecu potenciju.....najpotentniji narod na svijetu !
Govori u svoje ime, a ako vec smatras da predstavljas cijeli jedan narod, onda nastavi dalje - ali u ime svojeg naroda. Hrvati su najpoduzetniji dio populacije u BiH, a to mozes vidjeti samo pogledom na dvije obale Mostara. Samo povrsan promatrac zakljucit ce da je problem tog grada u razlikama izmedju dvije nacije na njegovim obalama, dok mu promice puno dublji jaz i srz rascijepa- a to je medusobna razlika u MENTALITETU tih ljudi. Hrvati su poduzetni i uhvatili su se obnove porusenog i izgradnje, dok su se Bosnjaci previse opustili uzivjevsi se u ulogu nevine ekskluzivne zrtve rata, multi-kulti antifasista, temeljnog naroda koji jedini polaze pravo na ovu drzavu i u niz mitova i legendi BANU kuhinje novijeg datuma, poput piramida i 25 000 povijesti, a sve to s ciljem revizije proslosti i nastavljanjem pruzanja ruke da bi se kralo ili prosila sadaka i u buducnosti. Ni Srbe, kakvi god da jesu, ni vi, a ni dio BiH izvan RS-a ne interesiraju. A zasto bi i htijeli ulagati u zajednicku buducnost s onima koji s jedne strane CIJELI JEDAN NAROD proglasavaju genocidinim i porucuju mu da se hvata traktora i vozi za Srbiju, dok s druge strane negiraju zlocine pocinjene u ime svojeg naroda ili ih cak i opravdavaju, proglasavajuci Bosnjake jedinom nevinom zrtvom rata i gradeci buducnost na oslanjanju na kriminalu, neradu i varanju cijelog svijeta! Podijele jesu rezultat rata, ali glavni razlog sto nitko ne vidi nacin da gradi zajednicku buducnost sa Bosnjacima je vas odnos prema drugima koji je isti kao nekadasnji odnos Srba prema ostalima u ex-YU. Necemo svi zajedno graditi VASU drzavu, odreci se svojeg identiteta i naprasno postati bosanski katolici ili pravoslavci ili sto god vi smatrate da jesmo, a kad se vec odricemo nacije, vremenom poci "jedinim pravim putem" svakako svedeni na manje od manjine zahvaljujuci vasim naporima usmjerenim na natalitet. Negdje sam procitala da onaj koji natalitetom pravi naciju ne treba da se cudi sto mu je drzava u k<cenzurirano>rcu! Prema tome, kada kako sami kazete, ne zelite izjednacavati zlocince i zrtve, tj. u prijevodu nemate namjeru jednako osuditi svoje zlocin(c)e, prestati kukati i prositi i uhvatiti se posla kao svi ostali, onda nemojte da nas izjednacavate ni u krivnji za ovu ekonomsku situaciju. Kada dvije obale Mostara budu jednako izgradjene - javi se. Do tada - tisina!
a jbt, koji zakljucak, šokiran sam
ko god da plasira ove lazne podatke o slabom rastu neke nepostojece ekonomije, ne zeli nam nista dobro i drzi nas u iluziji, drzace nas ovako jos 20 godina dok ne progledamo...
@haos1:" ko god da plasira ove lazne podatke o slabom rastu neke nepostojece ekonomije, ne zeli nam nista dobro i drzi nas u iluziji, drzace nas ovako jos 20 godina dok ne progledamo... " Ne znam da li imamo jos 20 godina. Stvarno je tesko predvidjeti KADA ce situacija koja vec predugo ide od lose ka goroj stici do dna. Izvjesno je da cemo dotaci dno, a kako ce se ovo sve zavrsiti... Ako bacimo pogled na proslost, ukazuje se odgovor na pitanje cime bi sadasnja situacija mogla rezultirati u buducnosti. Dakle, nije pitanje DA LI CEMO DOTACI DNO, nego KADA, a da li ce to biti za 20 godina ili mozda i ranije, odnosno kasnije , to je tesko reci.
Dovedimo menagere i dokazane privrednike na čelo naše države !
Zezate nas?
kakav ekonomski rast? nema kod nas normalne ekonomije, znam da je ofirno stalno ovako komentarisati, ali sta kad nas namjerno obasipaju "slabim" rastom ekonomije koja uopce ni ne postoji? kako ostati miran kad nas ova govna iz medija stalno zasipaju laznim informacijama? prekinite vise s tim, gotovo je. STOP!
U pravu si, besmisleno je stalno komentirati, ali kako ne reagirati kada te prave budalom vec dvadeset godina. Ne cini se da imaju namjeru prestati. Ja sam prestala da se ne nadam promjenama na bolje.
Industrijski rast = ima dovoljno kiše pa se struja izvozi.
eki to ?! neuravnoteženost