Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa dobro Srdjane, nemoj se srditi, ima razlog zasto je preporuka.. zato sto je stetno! Uslov je ujedno i zabrana, dakle uslov ne moze biti jer niko nikom zakonski ne moze zabraniti ili ograniciti upotrebu duhana🙂
@posteniBosnjanin .. Tako je, slazhem se :). Ja sam pisala o EU preporuci koja se odnosi na zemlje clanice. 2009 EU je donijela PREPORUKU o ZABRANI pushenja u zatvorenim/javnim prostorima. Posvecena je posebna paznja zashtiti djece i mladih od duvanskog dima. Ali EU preporuka NIJE pravno obavezujuca za drzhave chlanice jer zakoni u respektivnim zemljama nisu isti. Dakle EU ne moze postaviti uslov nego preporuchiti a na zemljama chlanicama je da odluche kako primjeniti preporuku :)
Hahaha, ono kad ti diler hvali svoju drogu
Znači, nije uslov EU i to je najbitnije? Mrcine pohlepne bi svoje otrove djeci u vrtićima prodavali umjesto užine, samo da mogu.
Vidi ima guzicu na bradi
Svojevremeno su paraziti iz NVO uz pomoć svojih stranih donatora lagali da je izmjena Zakona o dobrobiti životinja uslov za ulazak u EU. Parlamaent je na njihv pritisak promijenio Zakon. rezultat desetine hiljada agresivnih lutalica, hiljade ugrizenih i istraumatiziranih građana i džepovi puni para raznim lezihljebarošima. Sada isto lažu za upotrebu cigara i to kakve li ironije udruženje narkomana. Rezultat će biti otpuštanje velikog broja radnika koji rade u ugostiteljstvu.
Ja sam za zabranu pušenja i potpuno povišenje akciza na cigare. Meni je ovo isto kao narkodileri. Nikavu razliku ne vidim. Pušenje je posast 20'vijeka i nije mu mjesto u 21 vijeku. Demode totalni a zatrovano i naspricano raznim narkoticima samo da se više prodaje. Ovaj Srđan ima 20.000 KM plaću.
Mi nismo clanica EU i vjerovatno ce se ta zajednica prije raspasti, nego sto mi postanemo njen clan. Tako, ne samo po pitanju duhana, vec stotina direktiva i preporuka - samo se trošimo. Nista vise. Izvoz iz BiH u EU - gdje je tu sistem i regulacija? Odlaganje toksicnog otpada (CRO - BiH)? Certifikacija patenata i proizvoda? Investicije EU u BiH (privatne)? Od te EU nema nista, ona nema buducnost, a gdje god Britanija "digne nogu" - bjež' od toga.
Pušil Srle?
Radujem se danu kada se uvede zabrana pusenja u objektima. Taj dan ce znaciti da kriminalce na vlasti nisu mogli kupiti ovi sto proizvode otrov i truju sve oko sebe. Daleko je taj dan ali mora doc.
srdjane popusi nam svima , jer to je u skladu sa eu normama
Nije ni čudo što su država i privreda u hurcu kad se pola radnog vremena provede pušeći. "Evo, dok ispušim..."
Thank you for smoking. Vaš Srđan
jedna od najjacih svjetskih mafija duhanska industrija niko im nista ne moze sto je najgore...
Trujete nam narod. Djecu... Svi gubitci poslova donose puno manje štete u poredjenju sa gubitcima produktivnost stotina hiljada oboljelih i preminulih od posljedica pušenja Troškove liječenja silnih tumora, kardiovaskularnih i plućnih oboljenja da ne spominjem (silni novci se isisavaju iz Bosne i pune se računi stranih farmaceutskih kompanija)...
zašto ne smijemo ništa negativno da napišemo protiv Srđana i trovačke industrije?
She.. da, upravo sam primjetila da je nestalo Roin-ovog komentara koji je zakachio na moj od prije ca. pola sata a htjela sam mu odgovoriti.. hmmm .. chudno :(
@Dugme kao što reče Haris Zahiragic... placen intervju. kritike su nepoželjnje. komentari nam nestaju. živjela sloboda (govora)!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ako je tako, onda preporučujem da se preporuka prihvati.