Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zahvalimo se liderima koje smo sami birali.
...zahvalimo se pučanstvu koje je lidere biralo...
Hajmo sad svi u Makedoniju :)
Najbolje je u pi.ku materinu otici!
Otvaranje firme u Bih 37 dana Primit ce nas u EU za 14600 dana Poskupljat ce komunalije za 25% BITI BOSANAC I HERCEGOVAC NEPROCJENJIVO!
hahaha jadna nam je majka...
Komunisticka zaostavstina nazalost i jedan veci razlog tolike stope nezaposlenosti.Drzava treba da postuje poduzetnike koji ce otvoriti masu radnih mjesta a stime i vecu zaradu od poreza od koje zivi jedna normalna drzava.
Eeeee al zato nasima treba samo 2 dana da isprazne kase i zatvore firmu a Makedoncima 37 dana.
Da nisam prošao ovu proceduru,pa hajde...Od 07.07.2013. do 28.08.2013 me peglali s milion papira,para ni sam ne znam sta sam potrosio..ccc.Da je 37 dana O.o
to je samo da se OTVORI firma, sto ne znaci da ce se dobiti radna dozvola.. poznate su mi situacije gdje se godinama pokusava pokrenuti proizvodnja, ili recimo da firma preko 2 godine i 8 mjeseci ceka za okolinsku dozvolu.. JEDAN potpis, JEDAN!!!!
Pa prvo treba smanjiti administraciju da se malo i oni zamisle. Opstine, sudovi, policija, malo i zdravstva telecom electroprivreda sve kantonalne institucije, gras, toplane, rad i ostalo odmah bi na ulici u KS ako samo uzmemo u obzir bilo cca. 20000 ljudi. S tim parama bi se prvo ustedjelo a neradnike natjeralo da malo vise rade. Ja uopste recimo ne cujem radnike u bingu da se zale il konzum il merkator, samo se zali javna sluzba a duple plate imaju i nikada nista na vrijeme ne urade. Zato malo otpustanja, malo ubrzanja pa ce i ovi da potaknu brzinsko otvara je firmi nego lagano sjedi i uzivaj familija cijela prasinari u javnim institucijama i zatupljuje se. Citam prije neki dan kritiku daju HR koja je usla u EU da bi bilo dobro za njih da skresu administraciju za 25% da je to latvija uradila i da im je bolje, jer se i HR zaduzivala dokle je mogla vise Nema pa valja raditi. Al ko sada je be njih latviju derrmo u fudbalu a i hrvatsku bi da se gdje sretnemo. Tako do narednih 20 godina dok mi u EU ne dodjemo mozda i ostane sve ovako.
Bravo, samo što će dežurni ljevičari kao i zaštitnici nacije da to vide kao neoliberalno porobljavanje. Gdje ćeš bolan toplane da otpustiš, to mora da je državno. Gdje ćeš telekom, pa država bi se uništila kad to ne bi bilo državno. Neka nama administracije naše i neka ih još zaposle, to je stub naše države. Svi u administraciju!!! Tako neoliberalne krvopije ne mogu da otvaraju biznis u našoj zemlji!!!!
Ima li ista u cemu smo mi prvi a ne uvijek na zadnjem mjestu
I u broju zadnjih mjesta!
Zato mi otvorimo golfa Za 14 sekundi
Ehhh, da su samo dani potrebni...
Hoces jaro da otvoris firmu,e za to ti treba 15 dozvola, a ako ih hoces da dobijes bez problema, pa plati jarane sta se stiso? Samo pogledajte kolika nam je zakonodavna struktura, drzavna vlada (x2 doma parlamenta), federalna vlada (x2 doma), republicka vlada, kantonalna vlada (x 10 kantona) i konacno opcinske vlade.. I tolike ministre, zamjenike i savjetnike treba poplacati. A hocete da smanjite korupciju, jednostavno smanjite ovu monstruozno veliku korumpiranu masinu. Haha, najbolji primjer kako su neozbiljni nasi politicari je Mostar, SDA hoce 4 opcine u gradu od 100k ljudi.
Po svemu sudeći, mi smo skroz detaljni :P Pa nije ni čudo što nas investitori zaobilaze, kad vec više od 20 god imamo praksu "Ja tebi - Ti meni"...tako se bogate pojedinci, a narod...narod GLASA i GLADUJE!
da 37,i 38 se zatvara,
treba ti mjesec dana da bankrotiraš
Veliki k*rac, Makedonija je policiska drzava, za trenutnu vlast vazi parola "ili si sa nama ili protiv nas" hapse i zatvaraju novinare, profesore i tako dalje, u Makedoniji vlada mediumski mrak, jedino rade televizije koje su naklonjene vladi, pranje para i mozga ljudima u Makedoniji se nastavlja dok Nikola Gruevaki i njegovi rodjaci vode ovu zemlju, Makedonija je na zalost postala banana drzava
...dobro je da mi nismo...sreća...
ja koliko znam,bosna je najsiromasnija zemlja u eu a uskoro ce da se pojavi i na tabeli najsiromasnijih na planetu. po cemu je makedonija banana drzava ako je sljedeci cilj bosne da bude u top 5 najsiromasnijih zemalja na planeti?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)