Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I treba konačno više taj GRAS ili/ili, dosta više
Stecajnim postupkom vlada pljacka radnike, ne treba to dozvoliti, ako treba da se ugasi firma, neka se gasi po zakonu, stjecajem radnik ostaje bez svojih prava... tako se pljačkaju radnici... dizite ustanak, a ne dajte stecajni postupak... pravnik sam po struci i znam sta je stečaj
RajasaKaldrme Politika i prethidne uorave firme su dovele Gras u ovakvo stanje, to je čak i Forto izjavio, da radnici nisu ktivi za ovo stanje, ali jok taj isti Forto je za stečaj Nađite krivce, zaplijenite im imovinu ili je u pitanju zemlja gdje se nalazi Gras, okružen je skupocijenim zgradama pa nekom zapela za oko povelika parcela, a radnike protjerati na biro
To se trebalo davno uraditi, ali bolje kasno nego nikad.
Bolje kasno nego nikad, jači si od Tolstoja
Nek digne ruku ko se nije vozio bez karte bar jednom :) , ja vjerujem jedino stranci su ti koji su uvjek placali karte. Svaka stranka imala svoje direktore i "udio" u Grasu dok ga nisu u potpunosti opuhali , logicno zadnjih 10 godina kada su dosle na vidjelo posljedice svega toga, kriv je Gras. Sta reci nego apsurdistanci u Apsurdistanu.
Pa Gras 70% putnika preveze u prosjeku za samo 20% od ekonomske cijene. I kanton uplati još oko 30% od ekonomske cijene i tako godinama, a kanton je odredio te cijene i ne izvršava da uplačuje potpunu razliku za subvencionirane putnike. Pa i Apple bi propao da tako posluje pod nečijom prisilom.
Podrška stečaju GRAS-a
GRAS -Gomila Razvaljenih Autobusa Sarajevo.
Vlada KS priprema stecaj Kantona Sarajevo
Napokon! Ja planiram predati zahtjev za refundaciju na šalter Vlade KS a za usluge koje sam platio GRAS-u tj pretplatio mjesecni kupon od 53 KM koliko mi firma daje za troškove dolaska i odlaska na posao a iste usluge od GRAS-a nisam mogao dobiti nego sam morao platiti kartu u Centrotransovim vozilima jer radnički kupon ne važi u oba prevoznika kao što važi penzionerski, djački i za nezaposlene!
pod koncesiju strancima dat i rahat
Privatnik da uzme pod svoje.
@ gooUser 16198... oni i idu na to da privatnik preuzme. Kupiće vozila i opremu od državnog novca a dobit će trpati sebi u dzep. Čista pljačka naroda.
treba godisnji budzet kantona da se isplate dugovanja radnicima
Jel ovo Sebija napisala clanak? ........."zanovljenom infrastrukturom"........
Jel ovo Sebija napisala clanak? ........."zanovljenom infrastrukturom"........
Sutra odmah !
Moze se to lahko urediti , jednostavno otpustiti nepotreban kadar uposlenih a zadrzati struku koja treba za funkciju javnog prevoza ! svakako je vise od pola grasa famelijarno po 2-3 ili vise clanova iz jedne porodice !
Konacno, a radnike isporuciti nazad u Gusinje odakle su dosli
Stecaj davno trebao , sve sefove a posebno sindikalce dobro pretrest i osuditi jer bez njih ovoliki kriminal nije mogao
Predajte to cudo Centrotransu ili nekom drugom ko je sposoban da vodi uspjesnu firmu.
Pa šta misliš šta se radi, samo se raspitaj kako je Centrotrans "privatiziran" tj otet legalnim putem. E to će se sada desiti sa GRAS-om, tj odabranim šađpipnima privatizacije u talu sa vladajućima se pogoduje da uzmu ono šta su generacije gradile. Ima rszlog zašto je privatizacija u čitavoj istočnoj evropi sinonim za veliku PLJAČKU državne imovine