Komentari (220)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tražili ste sad gledajte. Mislili ste da će te sve riješiti akcizama na duhan. U hercegovini se s koljena na koljeno prenosi način na koji se duhan švercuje. Ta Tito im u vakat ništa nije mogo a ne ovi prašinari što se slikaju kraj 10kg zaplijenjenog duhan
@Borgia321 To je istina, nekada se duhan švercao iz potrebe, danas iz nostalgije. Svaki Hercegovac će prošvercat malo duhana, čisto reda radi. Neki ljudi na put nose termosku s kavom ili jastuk za vrat, mi ponesemo nešto duhana i onda se kockamo na granici hoće li nam ga oduzet ili ne. Napetije je od utrke pasa
@Borgia321 @ nisam konzument cigara ali navijam i podržavam ove švercere. Moraju i oni živjeti. Ovi u vlasti sa sakoima, kravatama, akttašnama kao lafo nisu lopvi i plaćaju PDV ?
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Gubite budzet zbog tolikog drzavnog aparata stoko maloumna. Al polako, doce kraj i tome pa ćete se fatat za vratove izmedju sebe kad vam tata iz eu i mmf dodje i zavrne pipu. Olosu raspali nesposobni. Pored ovakvih prirodnih bogatstava vi niste sposobni bez mmf para odrzat drzavu u plusu, pa sve vam treba konfiskovat i u gulag dozivotni bagro raspala.
cigare dici na 10km po pakli
Cigare dici na 10km po pakli
A zdravlje ?
Solucija je jednostavna. Zalažite se za legalizaciju vutre, ako vam uspije... batalite gareci. I onda vam ide prodaja pirpa, trevu i upaljaca ko halva. A dileri nek se snalaze, jbg kapitalizam 🙃
Ja kad u trafici kupim šteku cigara, prodavačica mi se zahvaljuje ko da sam uradio ne znam šta.
Sam poskupljujte,crno trziste tek uzima zamah
Samo Fadila pitati on ima odgovore za sve...
E da je leba bez motike, glumiite evropu preko leđa sirotinje
Zasto davati 5 i vise za kutiju cigareta kad moze za 1km.kid svercera.Kupovacemo vazda gdje je jeftinije a uhljebima givno.
Zivimo u drzavi koja zakonski otima od svojih građana kroz akcize i trosi taj novac na budzetske korisnike umjesto na razvoj ekonomije i putne infrastrukture. Građani pruzaju otpor tiranskom sistemu koji im uzima sve sto moze.
Gdje su pare od akciza
Pare od akciza su potrosene na budzetkse korisnike a za autoputeve se uzeli krediti, lazu građane godinama.
Samo vi "lupajte" akcize zato ce king i ostali duhanski slatkisi bez poreznih markica ici ko "halva"sve vise i vise.
Jbs budzet kad narod nema nista od toga.. Samo uhljebi
Crno tržište uvijek ide uz povećanje akcize, povećaš akcize, poveća se i crno tržište, i obratno, smanjiš akcize smanjisš crno tržište.
HR lobisti zaiskali ste,evo vam ga ugasili FDS,ovo vam je cijena