{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bijedić: Željeznice FBiH nude posao radnicima Gredelja

F
24.10.2014. u 16:24
47
30
Bijedić: Željeznice FBiH nude posao radnicima Gredelja
47
Bijedić: Željeznice FBiH nude posao radnicima Gredelja
Enver Bijedić
Javno preduzeće Željeznice Federacije BiH ponudilo je radnicima Gredelj Rewoma iz Dobošnice da od 1. novembra počnu s radom u Željeznicama FBiH, izjavio je za Agenciju Fena federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić.
Radnici Gredelja - Rewom d.o.o. Dobošnica, kako je poznato, žrtve su loše privatizacije i gotovo je nemoguće riješiti imovinsko pravne odnose budući je većinski vlasnik firme "Gredelj-Revom" iz Dobošnice Tvornica željezničkih vagona - "Gredelj" iz Zagreba koja je u stečaju.

Do rješenja za radnike Gredelja pokušalo se doći na sastanku koji je krajem septembra održan u u Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija kada je odlučeno da se radnici iz ove firme prebace u radionicu u Rajlovcu Željeznica FBiH gdje bi ostali do osposobljavanja radionice u Banovićima. Tada je planirano da u radionicu u Rajlovcu u početku pređe 30 do 40 radnika Gredelja, a u narednom periodu i ostali koji žele i mogu da rade.

Grupa radnika Gredelja početkom ove sedmice protestovala je ispred Ambasade Hrvatske u Sarajevu tražeći od stečajnog upravnika zagrebačkog "Gredelja", koji je većinski vlasnik pogona u Dobošnici, da zaustavi njihovu agoniju. Kazali su tom prilikom da su uvjereni da se njihova firma može spasiti u vrlo kratkom vremenu jer postoje potrebni kapaciteti da radnici nastave raditi, ali da je za to potrebna dobra volja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: