Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pljackaska privatizacija je unistila sva preduzeca u BIH a znamo ko je to proveo, upravo oni koji su pobjednici nedavnih izbora, al izgleda da narod u nas voli da im kriminalci kroje sudbinu bez obzira sto ostaju bez posla i svjetle buducnosti
Gredelj je zrtva dugogodisnje pljacke SDA stranke,dosta god su oni upravo bili zrtve nacionalista koji su svoju sistemsku pljacku proveli u visei firmi pa i u Gredelju !
mirko.ros.90 znaju to i mala djeca vise,firme poput Gredelja su nacionalistima sluzile samo za ispunpavanje kapitala i licno bogacenje pojedinaca iz SDA stranke !
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Rjesenje od Federalne Vlade? Obicno zamazivanje ociju. Radnicima Gredelja se nudi, tj. sugerise da predju u pogon Zeljeznica koji se nalazi, pazite, skoro 150km udaljen od sadasnje lokacije firme. Sta je to potrebno ljudima u kasnim 40-im, 50-im godinama da ostave dom i da se upuste u takve avanture za bijednih 500KM mjesecno? Po*erem im se na rjesenja.
DA DOBICE POSAU U ZELJEZNICAMA ! JER CEMO MI SVI TO PLATITI ! A BIJEDIC TO NE BI UCIONIO DA VODI SVOJU PRIVATNU FIRMU I DA PLACA IZ SVOG DZEPA !
Kakvo je ovo zapošljavanje bez tendera
Bijedicu unistio si Direkciju za Izgradnju u Tuzli, izgubljeno toliko radnih mjesta, pokrni kupci stanova. Nemas ti kome sta da nudis a pogotovo ne od onoga sto nije tvoje i na osnovu drzavne kompanije koja i sama duguje milione........
za pocetak neka rasture sve one teretne vagone koji stoje po stanicama vec 20 godina. ono je ruglo za svaku opstinu, i dokaz nemara vodecih ljudi u zeljeznicama, a i u tim opstinama.
Jer Željeznice to mogu da podnesu...
Ponudile im posao željeznice koje su u problemu do zavrat. E svašta u toj našoj državi konja i neotesanog i slaboumnog naroda.A ja gori što ovo čitam svašta....!!!!
ako su dosad krali nece vise reko bakir...
željeznica postala socijalna ustanova
ovom bijedicu treba jbt mater...i citavom ZFBH sistemu...uzimaju neke druge ljude pod svoje...a sami imaju svojih radnika koji cekaju na posao(prvi ja)6 godina...2009 godine nas 5 je zavrsilo volontiranje na zfbh i od 2009 godine nit ko zove nit pita za nas...a treba radnika na ovim poslovima...a on sad uzima radnike iz druge firme...to je sama kakva drzava takve i firme i cjela infrastruktura...samo da povratis na sve...
Bijedicu jesi li to preletac u SDA.Buduci ti sef rekao 1000 radnih mjesta mjesecno,ozbiljnije se potrudi,malo je 30-40.
Kad se ima volje, kad se zeli pomoci onda se do rjesenja uvijek i moze doci.
Ovaj potez je za pohvalu. Neka se makar nekima olaksa zivot.
Pa imal' i jedno preduzeće, a da nije žrtva kriminalne privatizacije, uostalom nije džaba bila onolika pompa, galama i izmotanje kad se set antikorupcionih usvajao