Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato su sela pusta, njive zarasle, nigdje nista posijano, nema stoke, ali zato rado idemo u etno ili eko sela gdje placamo sve 10 puta skuplje. Kad ti u bosni krompir uvozis jasno ti je kako je narod lijen, kompleksima nabijen i gladan.
Pa idi na selo i sadi ako ti se sadi... niko ti ne brani...
@mujo1983 Prije da je jano kolike subvencije holandija daje ze proizvodnju krompira (sto je za nas super). Velika vecina krompira koji se kupi je njihov, koji je i bolji i jeftiniji od naseg.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Cim smo poceli krompir uvoziti,gotovi smo...
@Admiral idi ga ti uzgajaj, i uzmi lovu.. da vidis ljepote od posla.. "malo" je teze od drqanja po klixu, ali zato milijoni su tvoji :)
@novi. Ti novi,a stara budala izgleda😂
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
nije vam onaj mrski tito dao tako lako sa sela u grad nego drzi se zemlje i radi malo za drzavu malo za sebe a ovu gradsku bagru na radnu akciju da uci zanat
drugi svoju privredu podsticu a mi jedino znamo roletu nasteliti podsticaj za krave a da covjek nema nijedne krave a vala i sto smo lijeni samo da se grada dokopati, prodaj arapima djedovinu i babovinu i bjezi u novogradnju. ovi iz uvoza nam uvaljuju zadnje smece.
Prema popisu iz 1961. godine, 76% radno sposobnog stanovnistva u SR BiH bavilo se zemljoradnjom i stocarstvom, a tek 11% zaposleno u industriji. Danas industrije skoro pa i nema, a poljoprivrede pogotovo
Ja razumijem da moramo uvoziti banane, mandarine, limun, kivi,... ali krompir, krastavac, paradajz i slično, sigurno ne moramo !
@GCMx64 ne bi trebali....! politika i stvarnost nam drzave je drugacija... nazalost...
Eto šta da se radi, mora se i krompir uvoziti...ha...ha
Dok je mmf-a ne treba nam proizvodnja
Uvoze srbi sve iz srbije, ko hrvati sve iz hrvatske. Vole ljudi da penzioneri u Sapcu ili u Drnisu primaju penzije, dok nasi traze po kontejnerima.
To je nasa pamet..
Prodaj mi - prodam ti, koja glupost. Zasto se nase povrce i voce prvo nama ne daje, po nirmalnim cijenama? Zasto se ne stiti nase trziste??
Nije narod lijen, nego država nema ili neće da radi na razvoju poljoprivrede, nema strategije. Ako na Klixu ima 90 % komentara koji će govoriti o ispravnoj stvari vezano za poljoprivredu za očekivati je da i taj neko ko je na vlasti zna šta bi trebalo uraditi, subvenciorati i poticati domaću proizvodnju, ali pošto se to ne radi, jasno je da je na djelu namjerni čin, umrtvljivanje domaće proizvodnje, gašenje svih oblika proizvodnje ili ti ciljano uništavanje države.
@Poreskiobveznik I ne treba da se radi. Bilo sta sta je potrebno subvencionirati da bi bilo profitabilno je bezvrijedno. Onaj ko je konkurentan neka radi, onaj ko nije neka trazi nesto drugo. Ne postoji veci debilizam od ideje da sam ja, kao poreski obaveznik duzan pokriti troskove tudjeg posla....... Sve sta je bitno jeste da potrosaci doviju sto bolju kvalitetu po sto manjoj cijeni, bila to strana ili domaca roba...
Ono ko kad bi kuvajt uvozio naftu
Mi nismo u stanju ni krompir proizvesti a kamoli sta drugo ej zugo!
otiš'o seljak u njemaćku
pola u Njemačku pola otišlo u gradove
polako, nismo ga još ni izvadili iz zemlje..
pa nece vracati malinjake da ih opet zajebavate