Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Greška! Riječ je Paradoksu Balkanskog mentaliteta, koji glasi, šuti i trpi!
Naši znaju samo povećavati cijene goriva i to odmah poslije objavljenih poskupljenja barela sirove nafte, a kad je rijeć o smanjenju cijena onda se mora sačekati, jer im je izgovor da nije pojeftinila nafta kod dobavljača
Prekucali smo !!!
Hrvatska i Bosna imaju iste cijene goriva a znamo koliko je bolji standard zivota u Hrvatskoj pa ti sada budi pametan tako i meso jeftinije u Hrvatskoj nego u Bosni struju da ne spominjem Hrvatska uvozi manjak struje od Bosne a gradjanima isporucuje jeftiniju struju od Bosne koja ima visak elektricne enrgije mi smo specifikum da ne spominjet mobilne operatere u Hrvatskoj za 100 kuna mozes pricati neograniceno prema svim mrezama dok u Bosni takva tarifa ne postoji za neogranicene pozive prema svim mrezama po jednom cijenom zato smo mi na odnosu place koja je relno 500 km i ta je sretan tko je ima najskuplja zemlja u Europi u Nizozemskoj 1 kila kruha kosta 1 euro a placu imaju 2500 eura u Bosni je kruh 1.3 i nema u njemu 1 kila a placa je 500 maraka pa sada usporedite u svemu je Bosna najskuplja zemlja u Europi mogu jos primjera navesti ali neda mi se pisati
Komsija u mene zivi pored Hife, i kopao ti on za bunara, kad ono nafta, pravo dobra vec preradjena, odnekud izbila iz zemlje... Ja kontam, pa odoh i ja kopati bunar pa mozda na nesto naletim, svakako zivim blizu GAZPROMA... :)))))))))
Pa to su nasi politicari krivi, stalno kriza kriza.. pa ovi jadni naftasi naucili samo kako da poskupljuju a zaboravili da se cijene mogu i smanjiti i kako kako se smanjuju... Tako i za hljeb, otkupna cijena psenice je znatno niza nego ranije ali mi hljeb placamo jednako kao ranije...
šta reći, koju polugu porati? kome?
Nije ni cudo sto nam rade tos to rade, kad je na ovaj tekst ostavljeno 37 komentara, a da niko od vas nije procitao cijeli tekst. U tekstu pise:Tako je u julu ove godine najveće povećanje cijena od zemalja Balkana zabilježeno u Crnoj Gori, koja je regionalni lider po skupom gorivu. Prema posljednjim zvaničnim podacima, trenutno cijena euro dizela 95 u Crnoj Gori iznosi 1,29 odnosno 1,38 eura. Znaci u CG najskuplje gorivo na balkanu sa 1,29 eura. Dalje ide tekst: Gorivo je poskupjelo i u Hrvatskoj te je nova cijena litre bezolovnog 95 oktana 1,42 eura, bezolovnog 98 oktana 1,46 eura i dizela 1,33 eura. Znaci euro je skuplji u HR jer je skupljih 1,29 crnogorski eura, nego hrvatskih 1,42 :-) Koje sranje od teksta! I za kraj:danas je ako ne grijesim 21. AUGUST, a u tekstu pise: Isto tako, u MAJU je na većini benzinskih pumpi u Federaciji BiH poskupjelo gorivo za 0,05 KM po litru. Cijena bezolovnog 95 oktana u BiH košta 1,20 eura, bezolovnog 98 oktana 1,22 eura i dizela 1,20 eura
ovo što se navodi u naslovu teksta nije paradoks, cijene goriva u bosni su jeftinije u odnosu na cijeli region, a posebno u odnosu na evropu. cijena goriva je općenito skupa i nerealna.
Nikakav to nije paradox.Svako ko ide malo cesce u EU vidjet ce da su cijene skoro svega (osim alkohola,cigara i izlaska,tj luksuza) jeftinije nego u Bosni.Tako da niti ovo za naftu ne cudi.
prema naslovu bi se pomislilo da su cijene goriva veće u bosni nego u evropi, a to nije istina. u evropi su cijene kudikamo veće, oko 3 km litra.
Jeste, ali je gorivo puno čistije, a da ne govorimo o našim i evropskim primanjima. Omjer nije ni blizu.
pa možda skupljaju za CanadAir :v :v :v
Nista novo, tako je sa svime u BiH, ne samo sa naftom. Kada nesto poskupi na trzistu, poskupi i kod nas. Kad pojeftini, kod nas ostaje isto kao i uvijek.
3,35 za 3,8 litre, nije lose, 1 gallon = 3,8L, a prije je bilo 99 centi za 3,8L
naftaši DABOGDA za nefte nemali
Teško vam je ugoditi @Antiprotivan
kod nas je vec jeftina hahhaha
Dan kada nestane "prirodne" nafte- dan kada željeznica doživljava preobražaj ;)