Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gdje će crnogorci da rade.
i jedanaesta zapovjest:kad radis autoput,neka bude Kinez
Ovi Kinezi gdje god u svijetu dodju kupuju domace
samo kod nas SDP neda nkom da gradi nego oni uzimaju lopatom preko autocesta
made in prc,to će biti kvalitetan put
¸U Kini rade dobre puteve,kod njih je dopušteno duplo veće osovinsko opterećenje nego u EU.To mi je pričao jaran koji je radio jedno vrijeme za neku firmu tamo.A i pruge su im dobre,prikazao mi je video što je snimio u vozu za Šangaj,380 na sat,brzina.
jest kad rade sebi dobro rade,ali kako će raditi crnogorcima to je pitanje
Svaka cast Kinezima, most u Beogradu zavrsavaju u roku i sute... I ja sam za to da pare ostanu u drzavi , ali muka mi je da gledam kako neko zavrce milione za svaki projekat, a da obican narod zivi od plate i pozajmica.
Tesko se crnoj gori ako budi kinezi radili autoput.,,
Svi nas pretiču - ništa čudno. Mi godinama radimo na državnom projektu auto-ceste kao što je koridor 5c (WC), kako bismo nešto uradili kompliciranije ili neki ne tako strateški važan putni pravac. Autocesta Bar-Boljare bit će duga više od 167 km (nije to malo, neki se sprdaju kako će se to brzo završiti jer je CG mala), a autocesta će imati 48 tunela te 107 mostova i vijadukata. Investicija iznosi oko 2,77 milijardi eura (5,4 mld KM). CG se preporađa otkako je stekla nezavisnost. Mi se izrugujemo drugima i stojimo već godinama u istom mjestu.
Svaka cast za komentar. Njihov put ce biti izazov i za same Kineze. Krševita je Crna Gora.. tunela ce biti koliko hoces, a teren je da te Bog mili sacuva. A prestici ce nas kao i samo Kosovo. Dok se mi smijemo, oni ne tapkaju u mjestu. Zato i jesmo sinonim za Muju i Hasu i naravno nasu glupost.
E mrčo, ulcinjska plaza ima kilometara koliko mi obale. Ne ponizavaj nesto, veca smo mizerija od njih. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a8/Montenegro_motorways.JPG
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Svaki put i most nisu samo nacionalna nego i šira dobit. Nažalost MNE je najavljivala početak gradnje još davne 2009. po čemu je svih 167 km sa 48 tunela i 107 mostova, investicione vrijednosti 2,77 milijardi Eura, trebalo biti ZAVRŠENO do 2016. godine. Tada su Milo Đukanović, Jadranka Kosor i Mirko Cvetković PRESJEKLI vrpcu za početak gradnje ali od tada nije izgrađen ni milimetar autoputa. Tako je i kod nas u BiH, samo se najavljuje i obećava.... niko ne pita šta je sa obečanjima, zašto si JAVNO slagao....
Pa to će onda biti biciklistička staza!
tko je i pomislio da bi ga mogli graditi crnogorci...
znaci crnogorci su skroz syebali federaciju i njihov auto put....nema nadaleko vecih budala od bosnjaka...rade auto put kojim nece niko ici :))))
Hoce ne boj se .Nego koji ce put proci kroz to tvoje i Kusturicino selo takozvanu Celekulu napravljenu na kostima Visegradjana spaljenih po dzamijama ????
koridor wc je najveci bh promasaj....srbija vec gradi auto put prema cg a da bi izvozili preko luke bar uslov je bio i da cg napravi auto put sto su ovi upravo dogovorili sa kinezima...a mi u bosni necemo zaraditi ni za odrzavanje tog auto puta...propast ce prije od hrvatskih
i kinezi! Kako je moguce da budu povoljniji od neke regionalne ili njjihove neke kompanije! Ili ce to biti po principu kinezi ulozite novac vas je put narednih 20- 30 godina i to je to!
Glupost, da ovaj Djukanovic ima bilo sta u glavi, gradio bi prema BiH, a ne prema omrazenoj Srbiji i samo jos vise stavio Crnu Goru u izolaciju.
hahaha prejako :) bice atestiran na rikse, bicikle i vespe
Kolika je Crna Gora, taj auto put će se završiti za mjesec dana.
Mislis da ce ti Kinezi angazovati CG firme? Hej moj Milo, sto lazes narod??
Kvalitet je neosporan.