Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako možeš prodati više nago proizvedeš? Izgleda da se ovaj našmrk'o bijelog praha, što proizvode
Hoce da kaze da su potpisali ugovore s musterijama koje sa trenutnim proizvodnim kapacitetima nisu u stanju ispostovati u navedenim rokovima. Ilitiga musterija dosla, pitala mozemo li mi to, mi rekli mozemo, skontali da smo obecali previse prevelikom broju musterija... eh sad ce musterija malo da saceka. Polako. Nije hice. Nece aluminij pobjec. Teoretski to bi znacilo da imaju potrebe za prosirenjem kapaciteta (vise ljudi, pogona, opreme, rad u vise smjena...) no najprije ce biti da ce to gledati da rijese zavlacanjem musterija i odgadjanjem isporuke obecane robe.
@singerica77 JEDNO JE REĆI; DRUGO SRAT'
Još samo da zaposle barem polovinu Bošnjaka koji su tu radili prije rata.
Ali zato ce glupi Bosnjak is Zenice odakle ja dolazim poletiti da zaposli hrvate I srbe,I da sve bude u skladu as ustavom,dok druge bosnje cekaju na birou,...imam druga u doboju koji radi u policiji koji mi kaze DA sa njime trade samo jos dva bosnjjaka ...
cetnici i ustase gledaju samo svoje da zaposle...ja imam jarana, otkaz dobio kad je u jednoj firmi dosao novi direktor, i on otkaz dobio i ovaj drugi bosnjak, samo zbog imena...frajer je tu radio 5-6 godina i razumije se bas u posao...nije drzavna firma, al pokazuje njihove mentalitete...
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
dok litvanci ne dodju po sestrinsku firmu od birca i skrse i nju :)
I tako će zaradit više Eura nego što cijela Evropa može odštampati. Bravo pameti.
Jarane ako prodas vise nego sto mozes proizvesti to je zajeb i to zesci.
Djeluje mi kao covjek koji zna sta radi, ipak skeptik sam jer i dalje stoji dobijena tuzba od strane UKIO grupacije a uzmemo li u obzir da je pod pritiskom skinuta blokada sa racuna , tesko da ce ovaj model moci da zazivi. Ljudi su ulozili pare i kupili vecinski paket BIRACa ( princip GIKIL-a, Mitala Prijedor, i jos nekih firmi gdje je drzava ostala suvlasnik). Naravno da sad oni nebi dizali vrijednost preostalog dijela koji je u vlasnistvu drzave pristupilo se registracije druge firme i izvlacenje profita kroz istu. Maticna firma u ovom slucaju Birac, GIKIL i rade sa gubitkom uz zaduzivanje od iste , cime pada vrijednost iste koju ce kasnije kupiti za puno manje para. DA LI JE MORALNO NIJE, DA LI JE LEGALNO JESTE. DA LI JE NORMALNO U POSLOVNOM SVIJETU - 100% JESTE.
Turci čupaju iz govana svoje omiljene pušikurce smrde, pitam se ja šta te smrdkinje znaju k.urcu pa ovi turčići dadoše gaće sa guzice za njih, kontam p.ička ko p.ička sve iste al ovi turčići vole smrdkijne iznad svega, nema veze samo sad im dajite tursku zemlju a našu ostavite na miru i brate guzite smrdkinje popravite im genetski kod ali kad niste uspjeli za petsto nećete ni sad.
Direktor izgleda sposoban covjek koji zna svoj posao. Madjutim ja sam zbunjen:) Pominje kupce iz Madjarske itd ,a prije mjesec dana je receno da je "poznati turski investitor" kupio 120 000 T proizvoda?! Zabava se nastavlja. Vjerovatno su slijedeci na redu kineski ivestitori:)
U prvom dijelu texta dize sve i svatkoga u nebo. U drugom dijelu priopcava probleme, koje mogu da ga vrate u stvarnost. Poslijednju rijec ce imati oni, koji prodaju sirovinu za preradu. Ako nemas svoj izvor, tesko je prodavati tudju vodu pod istim uvjetima i nadati se, da ce sve ostati po starom.
a kad se sjetim kako su se bosnjaci jos prije mjesec dana radovali sto su litvanci pokrali aluminu i sto ce se zatvoriti.....ajd bosnjake i razumijem ali ne razumijem srbe koji su navijali da propadne alumina....dodik bi to trebao kao i putin ..sve u zatvor na 15-20 godina :))))
pa da i vi nesto u "budzet BIH" doprinesete, svaka cast :)
amin :)