Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
još ako imaš nekog u stranci nidze karijeri kraja 😂😂😂😂
Pardon "strank"i a ne "stranci" :))))))))))Tako reko šef aloha mi:))))
Skroz netačno jer ja sam u stranCI visoko pozicioniran i imam zavrsen fakultet, a radim posao koji rade ljudi s zanatom. Rijec je o dobroj firmi u kojoj se kobejagi sve postuje od prava radnika do prava na praznike.
sta je ba prednost ,prednost je ko ima vise srece i to je to .Kod nas hejbet inzenjera raznih profila koji rade za 800 Km,dok u nekim firmama obicni rdnici sa srednjom imaju ciste plate 900Km i ko kaze da se isplati u ovoj vukojebini od drzave gdje su prave vrijednosti davno iscezle .Ovdje mozes samo uspjeti ako si neciji ,sve ostalo je zabluda velika .Zapada je drugi svjet za nas koji daje mogucnost obivnosm covjeku da od svoga rada zivi casto i posteno i dostojanstveno,da prima dosojanstven dohodak od kojeg ce zivjeti kao covjek a ne ko rob kao kod nas.covjek koji ce imati penziju dostojanstvenu da dostoj.zivi a ne ko kod nas zivis ko ker .radio si 40 godina da bi neko te pare pokro , pa kad ti n moze da da penziju ,zaduzi se kod mmf da bi dao sadekatul fitr od penzije ,a ujedno te zaduzio ,gdje ces ponovo od te iste penzije vracati te pare mmf i vise nego sto primas tu sadaku.Trazili smo dobili smo hvala ti SDA ,hvala ti Alija.
pitanje je da li ce ovo vukojebine od zemlje biti za 50 godina ,dali ce primati sadekatul fitr od plate ,ko dozivi ako je i dozivi do tog perioda.volim ovu zemlju ,a imam neki lud osjecaj da ove zemlje ako dozivim nece biti za 50 godina .
Siptaru, nemaju svi priliku studirat, a zeljeli bi. Ja licno ne zelim studirat. Zelim da se zaposlim, pa makar i kao cistacica, a ne da svoje jos 3 ili 5 godina zavlacim. A ustajes u 6 i kao doktor i kao cistacica...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Koje penzije sa ovim natalitetom mi koji studiramo necemo ni imat penzije...
Kod nas je jača svaka zanatska diploma od diplome fakulteta društvenih nauka, osim, osim kažem, ako ti babo nije neka čivija, e onda nije.
Steta sto na fakultetu nema predmeta "Ko ima deblju kovertu"...
a gdje je to tačno,kod nas prije će primti nekog bez i osnovne nego sa fakultetom,što bi za isti posao i isti učinak nekog morao da platiš više
Bill Gates najbogatiji covjek na svijetu,tvorac interneta nema fakultet.
Kraftwerk Da zato on ima milijarde a ovi sa fakultetima rade za njega za par hiljada dolara mjesecno.malo mi je to nelogicno zar ne.
joj ovaj klix kad nas pukne po glavi ovakvin clankom, tacno mi dodje da ih pitam da li oni znaju da oni pisu u istom danu o fpn sranjima i o ovim supljacima.
ja mislim da je najbolji recept za uspjeh dincija konjakovica u ovoj vukojebini od drzave.
Ako nemas stele ili pare dzaba 7 fakulteta, tako je to kod nas.
Cim sam procitao americko istrazivanje, prestao sam citati clanak. Kakve mi veze imamo sa bilo kojom zemljom koja nije BiH. Sve to sto amerikanci naprave, ili bilo ko drugi, ne moze se porediti sa situacijom u nasoj drzavi pa niti blizu
FPN na infuziji..
Ukoliko ti Kantolnalni sud ne ponisti i studij i diplomu.
Lakse do biroa..
ma nije bolan ni to bas sve tako,evo ja zivotarim sa 2 500 mjesecno iako sam prof.dr.,ma bjezi bolan,nidje Pravde,nidje kad ti ja kaem! a krvim propiso dok sam je zavrsio,da sam znao mozda i nebi al et sta sad,zivom se coeku uvijek valja nadat,da ce njekad bit bolje!
Gdje ovo?
Babo ili Amidža u SDA, fakultetska diploma u džepu bez da si nogom kročio u isti ali zato momentalno kročiš u Telekom, barem.