sta je ba prednost ,prednost je ko ima vise srece i to je to .Kod nas hejbet inzenjera raznih profila koji rade za 800 Km,dok u nekim firmama obicni rdnici sa srednjom imaju ciste plate 900Km i ko kaze da se isplati u ovoj vukojebini od drzave gdje su prave vrijednosti davno iscezle .Ovdje mozes samo uspjeti ako si neciji ,sve ostalo je zabluda velika .Zapada je drugi svjet za nas koji daje mogucnost obivnosm covjeku da od svoga rada zivi casto i posteno i dostojanstveno,da prima dosojanstven dohodak od kojeg ce zivjeti kao covjek a ne ko rob kao kod nas.covjek koji ce imati penziju dostojanstvenu da dostoj.zivi a ne ko kod nas zivis ko ker .radio si 40 godina da bi neko te pare pokro , pa kad ti n moze da da penziju ,zaduzi se kod mmf da bi dao sadekatul fitr od penzije ,a ujedno te zaduzio ,gdje ces ponovo od te iste penzije vracati te pare mmf i vise nego sto primas tu sadaku.Trazili smo dobili smo hvala ti SDA ,hvala ti Alija.
pitanje je da li ce ovo vukojebine od zemlje biti za 50 godina ,dali ce primati sadekatul fitr od plate ,ko dozivi ako je i dozivi do tog perioda.volim ovu zemlju ,a imam neki lud osjecaj da ove zemlje ako dozivim nece biti za 50 godina .
Siptaru, nemaju svi priliku studirat, a zeljeli bi. Ja licno ne zelim studirat. Zelim da se zaposlim, pa makar i kao cistacica, a ne da svoje jos 3 ili 5 godina zavlacim. A ustajes u 6 i kao doktor i kao cistacica...
Prikaži sve komentare (88)