Komentari (135)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Raja masovno prestala kupovati pa im prpa. Natjerala ih cijena na bilo kakav duhan, kineske cigare, elektronske, ili na potpuni prestanak pušenja. Što ste pljačkali, pljačkali ste.
Samo debil može dati 150-200 KM za cigarete mjesečno, a plata mu 500 KM.
vidjeli oni da narod masovno prelazi na kanabis
Na sva alkoholna pića uvest akcize bez obzira koliki procenat alkohola
Vece cudo od kladionice je ovaj na 10 mjestu sto prodaje pivo. Zbaci vi tamo opasno locete.
da da, i na kladionice 100km uvesti najmanja uplata, nista ovo za 1markicu
Sto ne uvedete to za gorivo. Gorivo utice na sve troskove zivota. Bitno je da ste se vi cigara uhvatili. Citav svijet ih ukida mi stitimo parazitsku industriju.
Proći će naravno jer raja nema ništa protiv duhanskog lobija. Kad je bila u pitanju kladionica svi su se digli na noge jer hercegovci drže kladionice a ne bošnje.
za sve vas "pametne" što tražite i uvećanje akciza itd. vi jednostavno ne shvatate da povećanje akciza neminovno vodi do smanjenja priliva budžetskih sredstava po ovom osnovu, jer se time jača šverc i smanjuje konzumacija. Samim tim, svi smo na gubitku. BiH je od uvođenja povećanja akciza u zadnjih 8 godina po ovom osnovu gubila godišnje cca 200 miliona KM. To su ovi hadalji konačno skontali, pa zato i predlažu ovaj moratorij.
Eto ti si pametan sto mislis da su prihodi vazniji od ljudskog zdravlja. Zemlje uvode poreze na cigarete zato sto su troskovi lijecenja posljedica pusenja (kao sto je rak pluca, arteroskleorza itd.) daleko veci od prihoda koji se ubiru od akciza. Budzet ne cini samo onaj novac koji u njega ulazi nego i novac koji izlazi na ime troskova javnih institucija, ukljucujuci zdravstvo.
sta je rec malo ofirno krast pare pa da se stane hahaha
Uvedite nultu stopu pdv-a na domaće prehrambene proizvode. To vam je pametnije.
Nek narod pusi kad ga svakako pusi nek bude dima bar.
E ovo samo kod nas moze bit!!!!! Zakonski propis za promociju po zdravlje stetnih navika. Ma nema ovakvih nigdje. I ja se zalim sto ce mi se naselit Afganistanci i Pakistanci, ma nek se naseljava tko god hoce, od nas gori bit ne moze, niti zatucaniji!!!! Drzave ulazu silne novce u antipusacke kampanje, zabranjuju reklamiranje gaziranih napitaka, cipsa i brze hrane u ranim vecernjim satima dok djeca jos gledaju TV a mi cemo zabranit poskupljenje cigareta. Aferim!!!!
@Nokian808 Sta ti pokusavas reci, da su prihodi vazniji od ljudskog zdravlja. Zemlje uvode poreze na cigarete zato sto su troskovi lijecenja posljedica pusenja (kao sto je rak pluca, arteroskleorza itd.) daleko veci od prihoda koji se ubiru od akciza. Budzet nije samo onaj novac koji u njega ulazi nego i novac koji izlazi na ime troskova javnih institucija, ukljucujuci zdravstvo. Ali ja razumijem da je za tebe to sve prekomplicirano da bi skuzio.
I usput bi se mogao zapitat jesi li glup sto si toliko nesposoban kontrolirat svoju ovisnost koju ne mozes isfinancirat i onda si jos toliko glup da pusis smece s pijace umjesto da prestanes radit ono sto ne mozes platit. A sugava vlast ti ovim zakonom salje poruku kako je to njima "sve OK".
Slobodno pojeftinite kruh, mlijeko, secer, sol, a cigare i alkohol neka idu gore slobodno. Postat cemo bolje i pametnije drustvo!
dok je pecenja rakije cisto sumnjam. kad si ti vidio da se neko potukao poslije flase dobrog vina,a kod nas mozgovi su vec genetski retardirani od rakije govnare
Ko usvoji ovaj zakon za njeg glasam
A shisha sto to nije poskupilo ?
Treba za gorivo isto ovo uvesti.