Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cvjeta posao..
Mnogi ljudi na zapad idu iz ljubomore. Evo primjer. Radis u Hrvatskoj, imas platu 6000 kuna, naslijedio si stan i ne placas kiriju, fino zivis i nista ti ne fali. Onda dodje rodjak iz Njemacke, kaze ti da ima 13000 kuna platu i tu se vec guta knedla jer neko ima više. Sad i ovaj sa 6000 kuna hoce da ide u Njemacku. Njemu je u prvom planu plata, on pristaje i na tezi posao, na losiji stan ali ne na to da neko duplo vise od njega zaradjuje.
ma ja fazon im sto im na fejsu stoji lives in:Ofenbah
Neće Bakir u EU.
Nisu vise Slavonci ludi da rade za 500 maraka i da ih jos pogrdnim imenima nazivaju. Eto vam nove radne snage iz Aluminijuma, Posta Herceg Bosne, Elektro Distribucije Herceg Bosne.
Pa ko bi normalan radio za 500 maraka na +40.
@SpiricNaBudzetu Misliš za 5 put tolko?
meleksasikirom Znas li ti koliko vrijedi gradjevinac u Hrvatskoj kojem samo pokazes nacrt i on ti sam izvede objekat do krova. Takvih u Hrvatskoj nema puno zato se cijene i placaju dobro, a u Njemackoj takvih imas koliko hoces. Ja ti kazem da ima majstora po HR sto zaradjuju njemacke plate a moze doci kuci za 2 sata voznje.
2 kategorije bosanaca radi u HR na gradilistima. Jedni su bez iskustva a drugi su vrhunski majstori. Onaj bez iskustva mora, dok oni vrhunski majstori zaradjuju ogromne pare, zato nece da idu dalje.
Ne znam gdje su na kraju ljeta nestali bili oni članci o krahu HR turizma koje smo u početku čitali svaki dan na Klixu. Valjda zato što je sezona opet bila najbolja do sad.
@meleksasikirom...nije tacno da Budimpesta ima vece prihode od turizma, a tu treba dodati i cinjenicu da Budimpesta ima blizu 2 000 000 stanovnika, tj.kao pola Hr. i da je Budimpesta odnpamtivjeka orijentirana na turizam...kako god, bolna cinjenica je da mi idemo raditi u Hr., a ne oni kod nas!
@meleče žao mi je ali nisi dobar statističar, al ako ćeš se bolje osjećati, u hr dolaze samo siroti Bošnjaci
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A sad vam valjaju paradajz turisti?