Posao
83

Sajam studentskih poslova 25. i 26. aprila u Domu mladih

Klix.ba
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu po prvi put organizuje Sajam studentskih poslova 2013, koji će se održati 25. i 26. aprila u Domu mladih Skenderija.

Planirano je da "SSP 2013" bude najveći sajam ovoga tipa, jer projekat uključuje sve grupacije fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Sam projekat ima za cilj da omogući interaktivan susret između perspektivnih mladih ljudi i potencijalnih poslodavaca.

Studenti će u okviru Sajma prvenstveno imati priliku educirati se o procedurama koje prethode zaposlenju, o poslovima iz svoje struke, kao i o poslodavcima koji nude iste. Na Sajmu će također biti omogućeno sezonsko i stalno zaposlenje, volonterski rad te stručne prakse za studente.

Pored mogućnosti zaposlenja u nekim od kompanija izlagača, Sajam posjetiocima nudi i učestvovanje u interaktivnim diskusijama i edukacijama iz oblasti razvoja kadrova - u istoj sedmici bit će održane i edukacije na temu ‘Pisanje CV-a i motivacijskog pisma’ i ‘Priprema za intervju’.

Studenti mogu pratiti informacije u vezi sa Sajmom i učesnicima na Facebook stranici, kao i na zvaničnoj web stranici Sajma.