Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
od tih para da samo doruckuje,kupi kutiju cigara i troskovi prijevoza nece mu ostati ni 150km na kraju mjeseca,to je ropstvo
Gdje smo kao država govori i činjenica da je "program sticanja prvog radnog iskustva" ujedno "prilika za zapošljavanje osoba starijih od 40 godina"... :(
Sjetili se i metuzalema, svaka čast a omladina neka čeka dok ne naopuni 40.
daleko veci problem je plata, koja je ili neredovna ili toliko bijedna da je daleko isplatnije dzaba lezat, nego dzaba radit i to je problem i "omladinca" I "matorca" s tom razlikom sto matorac ima iza sebe jos zenu i/ili djecu tako da kad bih se ja pitao kome prvo posao dati, izabrao bih ovu drugu kateogriju omladinac nece da radi za 500km, a matorac mora
Svako treba imati priliku za zaposljavanje, bila ta osoba mladja od 40 ili starija od 40 godina.
jedina sansa da se smanji nezaposlenost u ovoj nasoj lijepoj Bosni i Hercegovini je da smo svi neka rodbina od ovih politicara, sto nije tacno tako da sumnjam da postoji bilo kakva sansa dok se narod ne digne na noge i izvrsi drzavni udar i lincuje ove na vlasti .
Lijepo je vidjeti da postoji bilo kakva sansa kako bi se nezaposlenost u nasoj drzavi smanjila..
Za pocetak i ovo je nesto. Nek se krenulo sa projektima oko zaposljavanja mladih.
:) pripravnici.
Hajde lijepa vijest, samo ne treba na ovome da stane!
Odlicna prilika koja je Vlada uspjela izganjati za sve ove ljude!
Naravno svaki projekat koji ce dovesti do zaposljavanja u nasoj zemlji je nephodan i jako bitan. Znamo svi da prioritet treba da bude na mladim osobama,ali i ovo je za svaku pohvalu.
Najbolje znaju one osobe koje podljezu ovome koliko znaci ovaj projekat zaposljavanja, i ovakvih projekata treba sto vise biti u skorijem vremenskom periodu!
Znam dosta osoba koje zbog godina ne mogu ni staz da odrade pa je ovo u svakom slucaju za pozdraviti
Jako pozitivna stvar, i odlicna prilika, drago mi je vidjeti da se razmislja o svima i da se i starijma od 40 daje prilika.
Za mlade ima i previse projekata zaposljavanja i samozaposljavanja neka se neko sjetio i ove generacije
Ovakvih projekata treba sto vise!
A napokon jedna sluzba koja zna svoj posao