Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
u zahtjevu traze preglupe podatke(naravno koji se NE MOGU poslati),tipa gdje bi volio raditi,kolko imaju radnika,kolko bi ti zaposlio... wtf ??? ovo izbace svake godine - da vam satro u radnoj knjizici pise da imate iskustva.(SAMO ME INTERESUJE KO STAVLJA POLA OVIH PARA OD 8 miliona U SVOJ DZEP !!!!..ccccccc NADJITE NAM POSAO FAKULTET SMO ZAVRSILI !!!!!
naci ce ***, samo zamazu oci tu i tamo i lazne nade daju ljudima za 8mil su mogli dobar posao pokrenuti i zaposliti ljude za stalno s mogucnoscu povecanja obima posla i jos zaposljavanja kroz par godina al bolje ovako manipulisati javnost i praviti laznu sliku bacenih 8mil, gdje god otisli
Moraces ga sam naci druze,kad si upisivao fax niko ti nije rekao da te ceka radno mjesto
Osnovica za izračun iznosa sufinansiranja je bruto plaća zaposlenika koja se sastoji od doprinosa iz plaće, poreza na dohodak i neto plaće. Eh kad bi neko znao reći koliko će to odprilike biti para?
to ti je da će za osobu koja bude u programu sufinansiranja biti poslodavcu uplaćeno 400 KM plata+185 KM doprinosi + 53 KM za prevoz x onoliko mjeseci koliko poslodavac potpiše ugovor. Ili kratko rečeno, poslodavac će imati novog radnika kojem on lično neće davati platu niti plaćati doprinose a neće biti dužan vršiti uplatu troškova prevoza.
@acti ja sve što sam navela nije bez veze,jer sam i sama prošla kroz taj program sufinansiranja, gdje mi je FZZZ-a mom tadašnjem poslodavcu na račun uplatio najnižu neto platu u FBiH sa doprinosima (tada nije bilo i za prevoz),a poslodavac mi je uplaćivao TO i to 10 KM po danu. Iskrene želje za sve mlade ljude koji uspiju naći poslodavca koji im je voljan dati šansu da se usavrše u svojoj struci.Teško jeste naći takvog poslodavca ali i nije nemoguće.Opet napominjem da sam i ja kroz tu obuku prošla i zaista mi je pomogla...Sretno i ne odustajte...
imal pitanje KOLKU BISTE PLATU ZELJELI
mlade ,mlade ili podobne mlade?
Program u koji bez STELE ne mozes,jer POSLODAVAC bira koga ce zaposliti sa biroa,kratko i jasno,sto znaci imas stelu,das firmi podatke,firma kontaktira biro,kaze tvoje ime,ovi pristani i imas pripravnicki,a ako imas SUPER stelu imas i 1600KM platu...
Ja prosle godine pola firmi obis'o i nista, nece ljudi obavezu... Nego prave ovo da bi oni uzeli sta para
I sta sad? Jel trebam sad ici od opstine, skole, doma zdravlja, prodavnice i pitati ko ce me primiti na godinu dana, ili je to do danas vec sve trebalo biti obavljeno?
trebaš imati člansku karticu SDP-a gdje god otišo i bit će uredu!
i vidi naravno, stelu nadji
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Ovaj konkurs sto provodi Zavod za zaposljavanje je samo jos jedna diskriminacija u ovoj j..... drzavi. "Važno je naglasiti da se radi o programu na koji apliciraju poslodavci, a ne nezaposlene osobe. " Kenan Rešo Da Zavod predlaze poslodavcu koga da zaposele sa svoje evidencije to bi normalno sve islo,ali ovako samo prave jos jedan namjesten konkurs nista drugo. Naci poslodavca a da ti to nije tetak,amidza,tata je NEMOGUCE. Zavod ovakav kakav jeste treba ukinuti jer i onako samo sluzi da se moze doci do zdravstvenog osiguranja.
"osigurava se dodatni iznos od 50 KM po osobi" jel' mi placamo ovima koji nas trebaju ubaciti u poziv?
Znaci oni na birou koji su docekali i cetrdesetu - puse. 'ebo me svak glupog kud ostadoh
vidis kakva su vremena budi sretan sto ti daju i da pusis :D
Ovo su prepisali od R. Srpske, al dobro nije to sramota
I štela ce uraditi svoje...
Zar je moguce - pozitivna vijest!
Pa svake godine raspisuju po dva puta
prosto nemoguce da je nesto pozitivno a da nije hiv pozitivno...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)