Osnovica za izračun iznosa sufinansiranja je bruto plaća zaposlenika koja se sastoji od doprinosa iz plaće, poreza na dohodak i neto plaće. Eh kad bi neko znao reći koliko će to odprilike biti para?
to ti je da će za osobu koja bude u programu sufinansiranja biti poslodavcu uplaćeno 400 KM plata+185 KM doprinosi + 53 KM za prevoz x onoliko mjeseci koliko poslodavac potpiše ugovor. Ili kratko rečeno, poslodavac će imati novog radnika kojem on lično neće davati platu niti plaćati doprinose a neće biti dužan vršiti uplatu troškova prevoza.
@acti ja sve što sam navela nije bez veze,jer sam i sama prošla kroz taj program sufinansiranja, gdje mi je FZZZ-a mom tadašnjem poslodavcu na račun uplatio najnižu neto platu u FBiH sa doprinosima (tada nije bilo i za prevoz),a poslodavac mi je uplaćivao TO i to 10 KM po danu. Iskrene želje za sve mlade ljude koji uspiju naći poslodavca koji im je voljan dati šansu da se usavrše u svojoj struci.Teško jeste naći takvog poslodavca ali i nije nemoguće.Opet napominjem da sam i ja kroz tu obuku prošla i zaista mi je pomogla...Sretno i ne odustajte...
Prikaži sve komentare (49)