Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jos malo pa ce nam magistari i doktori poceti da se bave seljaklukom jer to je danas kod nas najunosniji posao. ova zemlja definitivno juri unazad u 18 stoljece .....zemlja za seljaka......
Problem je u citavom svijetu sto jurimo nazad u 18 stoljece. Industrijska revolucija polako prolazi. Sve se vise ekonomija i bazira na usluznom sektoru. Lakse je imati fotokopirnicu nego proizvoditi eksere, sarafe, itd. Nema veze, nek idemo nazad u 18 vijek samo nek se radi konkretno nesto od cega ima novca.
Sve strucnjaci za stocarstvo....... A u selu gdje imam vikendicu, dvojica uzgajaju ovce, i jedino sto ponekad mogu janje prodati kad dijaspora dodje. Otkupna stanica za mlijeko je misaona imenica. Vunu sisaju i pale, jer je niko nece. Prije su je zakopavali, ali nece da istrune, pa je to sad problem. Taj jedan sto drzi ovce negdje oko Sarajeva, je samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo, da u ovoj zemlji nista nece funkcionisati, dok se drzava ne pocne baviti svojim poslom, izmedju ostalog i ulaganjem u stocarstvo.
Bolje raditi šta god nego sjediti i kukati
...uzgoj ovaca se vazdan isplatio...kako četveronožnih, tako i dvonožnih :)
Ja mislim da je ovaj čovo ustvari naš Yara Abbas.
Budimo realni, treba i za ovo ima štiha. Ja sam sijo nešto prošle godine, znam uzgojit, al mi je problem bio prodat, ne kažem da se nema gdje prodat, ali ja se u tom polju nisam snašo. Sad sam se vratio opet na staro, sijem samo za sebe.
Halo, filozofi, tema su ovčice.
Zaboravi, nije tebi odgovor. :D
Od jedne industrijske razvijene zemlje sa savremenim tehnologijama, sa obrazovanim ljudima posle nacionalnog osviješćenja i demokratizacije idemo ka agrarnoj zemlji sa malo obrazovanih i mnogo "vjernika"
nije probem u poljoprivredi vec sto kod nas se ponose i zadovoljavaju sa 50 ovaca umjesto da imaju min 5000
Problem je što ovaj čovjek neradi u Famos-u na glodalici za šta je specijalizovan, kao što i mnogi drugi nerade za ono za šta su obrazovani. Umjesto tvorničkih strojeva koje su pokrali dali su nam frule da sviramo. Nije problem poljoprivreda, jer poljoprivredom mogu da se bave i oni koji nikakve škole nisu učili, ali nemogu svi se baviti poljoprivredom
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
a kad bi pitali vecinu od pola miliona nezaposlenih da ovo rade, njihov odgovor bi bio:" 'ta ce mi to... nisam budala da se ofiram..." ... a znaju kukati da nema posla (opet mislim na vecinu)
Sjede piju i kazu ,ovako se vise nemoze.