Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka plata ispod 2500 je socijalni slucaj. ljude na razgovoru za posao pitaju koliku platu bi volio imati I niko ne smije dati iskren odgovor jer - ima ko hoce.
@Walterova sjena To je to. I ja dok sam radio za 400 KM mislio sam da bih sa 1000 KM živio k'o hadžija. To je bilo prije 10-tak godina i štošta se promijenilo u međuvremenu. Sad 1500 KM rastežem teže nego nekad onih 400.
Realno, troškovi života su toliko porasli da minimalna plata treba biti 1500 KM. Sve ispod toga je puko preživaljavanje.
Cime su GRADANI ZADOVILJNI a sta u realitetu DOBIJU je velika razlika :-)
I ja sam zadovoljan drkicom kad nemam sta je+++t
U gorazdu toliko djece nezaposlene a vi pricate da su zadovoljni platama prvo ih zaposlite
Zadovoljni kad su glupi
Kad se sjetim, subota satro se cjelu sedmicu on me pita hos sutra doc.
kolko lazi u jednom tekstu ,,,,
Pricajte za sebe, ja sam zadovoljan samo platom preko 3000 KM.
e vidis ti sto bi kao bili zadovoljni, a nisu, to ti nisu rekli jer hi nisi pito, oni piče iz zemlje glavom bez obzira čim zarade za puta
Taj portal ima intenciju "franko en de jure" da nas ubijedi da se(osim što rade internu selekciju po prijavama na konkurse,a ne samo i samo ulogu posrednika) obespravljeni i poniženi radno sposobni muškarci i žene (sa djecom ili bez)zadovoljavaju mizernim plaćama dok "bijesne" stalna poskupljenja.
Evo ja zena i jedno dijete 900KM, sad bih potpisao do kraja zivota da dobijam 2000KM.... malo sutra lahko je naprdjivati po klixu... San svakog bosnje:Da radi u fabrici 7h uz 3 pauze vikend slobodan i plata 3000KM godisnji mjesec dana i naravno opet bi nasao razlog da se zali....
Za normalan život, pored kredita, potrebno je minimum 2000 KM za četveročlanu porodicu.
Ljudi navode u anketama ono sto bi prihvatili a tumac to prevodi u zadovoljstvo. Nuzda, strah, osvrt na surovu realnost, navode ljude da prihvataju platu od osam stoja a koliko su doista zadovoljni time, osjete sami, tokom mjeseca. Ovakva istrazivanja a pogotovo tumacenja nisu dobra.
Cuj 800 KM.? Ma mozes se slikati s tim. Koji smo mi jad.
Posao.ba treba zabraniti i staviti wrb stranicu zavoda za zapisljavanje za svaki Kanton u rad i tamo da firme objavljuju konkurse a da ih Zavod nadzire!
znateli da je Big pack 9€ u njemackoj