Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo su clanci posveceni zapadnjackoj omladini koja uziva u zivotu i hiljadama franaka/dolara plaće, a ne Bosancima koji mole boga za bilo kakav posao.
Bitno je da nase djevojke male cuke vodaju okolo sebe i da ia se 1km za kafiice. Ugledajte se malo na Zapadnu Hercegovinu, prosjek je i dalje minimalno 4 djece. Djeca su bogastvo _
a ovako to izgleda u realnom zivotu i ovde i tamo http://www.youtube.com/watch?v=S92_ZAFW8jQ
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
kod nas je u pitanju generacija lijencina i neradnika koji ne zele da rade bez fotelje, a najbolje bi bilo kada bi samo kapalo, i bolje je kukati i moliti mamu za 5 km za kafu i cigare nego nesto npr. raditi.
haj ne seri, i ono malo posla sto ima tesko je doci do njega, znam iz iskustva ;) hajde mi ovako logicki objasni, sta bi ti uradila ovako u bosni, bilo sta recimo? Da se trudis za sta? Da ucis za sta? Da radis za sta? Iskreno mi sad ovo odgovori> Da li bi voljela raditi 10 sati "dnevno" 6/7 dana u sedmici za 400KM+ topli obrok? Ne bih rekao a? Zato suti, i poklopac, svi mi zelimo osnovno pravo "ljudsko" 8 sati dnevno sa normalnom placom da mogu zivjeti, a ne prezivljavati, dovoljan pokazatelj ti je potrosacka korpa u bosni, ne bih dalje stvarno.
@digi, vazi li to pitanje samo za villakristina ili?
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
cvikerasice sa slike, bas si medena, al ne moze se brate radit sa soljom u jednoj ruci!!! :)
ZAr može manje rada nego sada
veliki procenat populacije u Njemackj su imigranti (istocna Evropa i Balkan najcesce) koji su pobjegli iz ovih podrucja gdje se uvijek radilo (sto njima btw ne odgovara) da bi mogli nastaviti svoj parazitski zivot tamo. Tamo se ozene, a posto su najvecim dijelom zanatlije (srednja skola) ne isplati im se da rade jer je to pravna drzava pa moraju placati poreze. Zato oni fino skuju po 5-tero djece i na socijalu da ih drzava hrani (za 3 djece se otprilike dobije oko 2000 eura). Sad ta djeca imaju Njemacko drzavljanstvo pa se ugledaju na svoje drugare Nijemce (koji btw vec imaju obezbijedjen imetak od roditelja) pa nece da rade. Osim toga tesko zavrse cak i osnovnu skolu, jer nece da uce, a i sto bi kad mogu ko i babo im, da rade na crno, da bi mogli otprilike u ljetnom periodu doci u svoju zemlju i k.urcit se sa euricima na SFF-u i sl.
KOLIKO VAS VATIKAN MRZI DA VAM JE NADJEO I TA SMIJESNA IMENA PO KOJIMA VAS I DANAS UTORAVA: SRBIJANCI = latinski, serf = roblje HRVATINI = croatini = kreteni BOSNA = bosnae = pravi volovi, goveda BOŠNJACI = turski, bosh+nyak = bijednik, iz tur. bos+nya = nicja zemlja " K L I X " nije misterija već igra riječi od C ( a t o ) L I C S ), a moderiraju ga katolička mladež i popovi koji "civiliziraju glupe Bosance sa 100000-ada unosa. U tom spec. ratu cenzurisan je web bosanske dinastije: http://is.gd/sW9lTx
super clanak. ovi ljudi o kojima se prica imaju kvalitet i nisu lako zamjenljivi stoga mogu postavljati svoje uslove poslodavcu. s druge strane ovi nasi sto kukaju da nema posla u velikoj vecini ustvari i ne znaju nista da rade, a takvi se mogu mijenjati kao carape. a misljenje da je dobro imati kakav bilo posao ne vodi nikuda. zasadi bastu, beri gljive i jabuke po sumi, isplatnije je nego provoditi zivot na poslu za minimalac ...
Crbine : Dobar !! Svaka riječ istina !!
normalno da smo gospoda necemo mi vise da budemo irgeti starijih i nesposobnijih od nas!
fino
Jeste u americi ali ne ostatku svijeta. NIjedna od gore navedenih generacija se ne odnosi na ostatak svijeta kako je namijenjena samo za americko trziste koje je iskljucivo potrosacko i tako mnogi misle da smo i mi takvi. Pshiholoski aspekt grupi je sasvim razlicit ii amerikanci su sam svoj svijet tako da nema ovaj clanak veze sa drugim dijelivima svijeta.
@generale, jedno pitanje tebi ,a moze i bilo ko odgovoriti! Da si mogao birati skolu i posao da li bi izabrao isto? Pretpostavljam da imas malo vise godina?!.) I jos jednu sitnicu . Imas li neki hobi ,nesto sto te ono bas,bas interesuje?
Po pitanju skole zadovoljan sam jer sam studirao vani te magistrirao na ekonomiji tako da poznajem oblast a ne lupam! Nemam mnogo godina ako te zanima reci cu ti ali imam manje od 30. Od hobija imam mnogo ako te zanima slobodno pitaj sta te zanima konkretno pa te toliko kopka :). Ali mogu reci da sam procitao jednu manju biblioteku :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Kod nas piton generacija
Generacija Y su Fočaci i ostala klapa Istocne Bosne :D Samo plači, dobijas stan u Sa, doplatke, donacije i tako to. Ali to nije sve.. imas privilegije prilikom upisa na fax i zaposlenja u drzavnoj firmi/instituciji. Manje rada, vise kukanja.
...e je.biga sad nije ni to istina...mozda jes za focu...al eno ti ocit primjer vogosca...naseljeni "srebrencani" (sve go seljak koji carsije nikad vidio nije)... ...al eto rodila im se djeca u vogosci itd...80% vogosce je iz tog dijela bih...ali zato 90% zaposlenih u vogosci su neki drugi klinci a ne ovi sto tu zive! idi istrazi ako hoces pa se uvjeri...znaci pada ti ta teorija u vodu...a da neka udruzenja poput udruzenja majki srebrenice i slicnih primaju lovu E TO JESTE...PRIMAJU a ako ne vise....primali su i šakom i kapom...to se slažem!
brate, znam ja za to.. Vogosca je divlji zapad zbog njih postala. ali kao sto ti rece...rade neki drugi klinci... ali Srebrenicani ne rade po Vogosci vec po institucijama.. a ako neko od njih ne radi.. znaj da ima dobre doplatke. Primaju oni jos... ne brini ti .. cim oni ne razmisljaju da se vracaju na svoje.
Yblehe
I bicemo dok smo zivi, brigadirke,brigadiri.