Komentari (215)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I opet bi ti isti što rade prvi uzeli pušku i napali tu istu federaciju sada odmah.
Aj sjasi Esade, vlast se formirala pomiri se i zacepi vise. Evo ti sendvic.
TROJKA: KOLICIJA SARAJEVSKIH SUHRI! Sjecate se prijeratne kraljice asfalta i drumova sarajevske Suhre. I ona je DAVALA a da nista nije TRAZILA. E sada imamo novu Suhru, ali ne jednu vec cijelu ESCORT BULUMENTU ZVANU TROJKA. I oni sve DAJU a nista ne TRAZE. Zadovolje se samo tapasnjem po celavici, po ledjima ili po guzi zavisno od spola. Ocito da im kuurvanje sa UZP-ovima itekako godi kao sto je Suhri godila JNA. Kada smo mislili da nema gorih od SDA prevarili smo se, ovi su gori.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
al je ne priznaju :)
Prodali bi oni pola Srpske za Ilidzu.
Cuj duplo, pa ljudi, opet se lazemo. Koliko ih svako jutro u Sarajevo sidje na posao, cuj duplo, desetoduplo. Smijurija. Prevoz koji im se placa je (bio, a vjerovatno i vise) oko 180 KM, a nama 53 KM. Evo, u RS-u, najniza plata je 810 KM, kod nas 500 i nest. Pa pobogu, oni imaju citavu RS za svoje zaposlenje, ali ne, hoce u Federaciju, i nama uzimaju na hiljade radnih mjesta. I..opet Federacija ne valja, a ona ih hrani. Mi idemo ili cemo ici vani da radimo, izmedju ostalog i zbog ovoga.
Još da u FBIH političari nisu kradi skoro ko i u RS-u i da se ovdje pravio red i blagostanje od dejtona na ovamo BIH bi se ujedinila po želji bosanskih srba isto ko istočna Njemačka što je rušila berlinski zid da se ujedini sa zdravijo i naprednijom zapadnom.
jeftina radna snaga
Samo im smanjiti platu pa neka slave 9.1 i zlocince do besvjesti. Koji imaju izbor? Da rade za bjedu ili da sele? I jedno i drugo je OK.
Treba to sve nazad vratiti uz momentalni otkaz i nabit nogom u dupe neka idu u prelepu tzv. RS.
Jeste ,rade poslove koji su im unosniji nego kod njih,ali ako pogledamo koliko iznosi minimalac i koliko bi mogao da bude,cisto sumnjam da je ovdje u federaciji bolja klima za posao
Očekujeom naredni članak da se prebroje krvna zrnca tih iz RS koji rade u FBiH u suprotno. Pa onda oni koji su se zbog izbora registrovali u drugom entitetu. Posebno obraditi neke kao Fikret (Malina) Hodžić. Gdje je njemu prebivalište. Da li iz FBiH pa radi u RS ili suprotno. I tako... Ima materijala za mjesec dana. Do tada, stotine hiljada otišlo u Njemačku, Austriju...
Pa nek rade svaka cast kad ovi nasi glume nesto i nista im ne valja.petkom valja na dzumu reko hodza da mora da im uljeva nove ublehe u glavu.
A neće da žive sa ostalima..
Najjaci su ovi sto pricaju da rade samo u drzavnim institucijama, ja sam u IT sektoru i masovno rade u u IT kompanijama u Sarajevu cak ima i kompanija gdje pouzdano znam da je vise od 50% radnika iz Istocnog Sarajeva i Pala
sta se tu ima cuditi i drugo moze ocekivati kada mnogima iz vasih redova skola i knjiga nisu nikad bili jaca strana.
Slušao sam šta Sefer Halilović govori, ako je istina da su SDA KOS-ovci, a vjerujem da jeste i treba da nas nema. Po tome je 1991 Srbija preuzela BiH kompletno, a rat je bio igra geenocidiranja, ubijali nas svi. Na kraju će ispast i da je Fikret Abdić bio u pravu.
nek se zahvale Srbi Aliji - niko nije vise uradio za srpsku stvar
bas tako ono gofno od alije im je poklonio pola drzave
Nek se otcijepi krmak, pa nek povede sve te radnike sa sobom..
Sve to treba vratit natrag, pa nek idu u beograd.
Dodik pokrao sve pare pa ih salje u Federaciju da rade, pa vi OPET glasajte za njega :)
Svu fukaru otpustiti