Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hajvanu to nisu radnici to su robovi
govorili mi roditelji, uci skolu, neces radit, i evo ja sad ne radim.
bolje meni sa mojim pravnim fakultetom sjediti kod kuce, traziti od mame petaka za kafu i kladionicu u ponedjeljak kad svi normalni idu na posao piti kafu u 10 ujutro, pratiti Bundesligu i filozofirati na Klixu kako zasluzujem 1500KM platu
Više znanja i pameti ima na YouTube-u nego na našim fakultetima, a da ne pričam o specijalizovanim sajtovima koji nudi vrhunsku edukaciju.
prakse, ali one stvarne, nedostaje. škole izbacuju polufabrikate i jadna djeca tek trebaju da uče kad završe školu. količina materijalnih činjeica koje djeca dobijaju je nenormalna, a količina shvatanja procesa i logičkih pretpostavki je zanemarljiva
a najlakše se zaposliš ako se zavučeš u š*pak politike.
Ove vijesti su iritantne pogotovo kad se uzme u obzir da se čovjek sa završenim fakultetom ne može nigdje zaposliti(čast vrlo malom broju izuzetaka-stipendista)bez štele (stranačke,rodbinske,zavičajne).Kakvi crni CV-i i do/pre kvalifikacije.Napravite anketu u realnom sektoru (za javni nema potrebe kad se zna da se tamo od '96.do danas NIKO nije zaposlio bez štele),pa ćete vidjeti kako se ljudi zapošljavaju.Iz BiH dnevno idu doktori i inžinjeri a vi vazite o"dulanom obrazovanju".
to vam je jednostavno - pritisnete ugostitelje da se ne isplati otvarat više kafane, jer je očito da oni najviše kradu...
Informaticar varioc
obrazovati se za ono sto volis da radis i za sto imas sklonosti, a ne na osnovu potrebe trzista rada.ma, to je ziva propast.
to govori na kojem stepenu razvoja je nasa privreda, 450 godina iza modernog svijeta
Dualno obrazovanje , ma to nam treba ! dipl pravnik konobar dipl politikolog kuhar Samo jel za vjerskog službenika posao zagarntovan, ma ljepota !
Sve ima svoju cijenu i nikom nije jednostavno. Samo glavu gore i navali.
Moj ministre Ale Muhibić direktor medicinske 20 godina a zaposlio ti zenu Hm ...ma ja lako cemo mi konobar moze biti svak al direktor i ministar Ne
Cuje li on sebe sta prica.Znaci trebaju djeca koja su zavrsavala fakultete casno i posteno,da se sada prekvalifikuju za sobarice i konobare a mozda treba i polagati za cistacice.Bilo bi posteno da nam gospoda kazu gdje njihova djeca rade i sta su zavrsili.
Posla na sve strane.... gdje god se okrenes i u sta god pogledas... samo sto se traze robovi,a ne radnici. I oni koji su spremni mater ubiti za stranku.
Najbolje danas prolaze profesori njemačkoga