{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH Telecom je najpoželjniji poslodavac u 2011. godini

S
14.4.2011. u 21:27
0
70
BH Telecom je najpoželjniji poslodavac u 2011. godini
0
Kompanija "BH Telecom" izabrana je za najpoželjnijeg poslodavca u BiH u 2011. godini u istraživanju internet poslovnog portala "Posao.ba".
Prema podacima istraživanja provedenog među 6.669 ispitanika iz svih dijelova BiH, iza "BH Telecoma" slijede "Elektroprivreda BiH", "Violeta", M:tel, ASA grupacija, "Bosnalijek", "Coca-Cola", DM, "Konzum" i Raiffeisen banka.

U proizvodno-prodajnom sektoru najpoželjniji poslodavac je Fabrika duhana Sarajevo, a slijede "Mercator", "Mobil Media", "Orbico", "Sarajevski kiseljak" i "Phillip Morris BH".

U finansijsko-osiguravajućem sektoru najpoželjniji poslodavac je UniCredit banka, a slijede Sparkasse banka, BBI, Volksbank, Hypo Alpe Adria banka i NLB Tuzlanska banka.

U oblasti informatike i telekomunikacija najpoželjnija je kompanija "Authority Partners", nakon koje slijede "Lanaco", "Logosoft", "Microsoft BH", "HT Eronet" i "KimTec".

Za najpoželjniji medij izabrana jeTV kuća Al Jazeera Balkans, nakon koje slijedi list "Dnevni Avaz".

Projekat "Najpoželjniji poslodavac u BiH" pokrenut je 2007. godine kada je organizovano prvo istraživanje među građanima, a cilj projekta je promovisanje pozitivne prakse upravljanja ljudskim potencijalima u BiH da bi se kompanije dodatno motivisale da unapređuju svoje odnose prema zaposlenima i da ponude još bolje uslove za rad, razvoj i edukaciju.

Generalni direktor portala "Posao.ba" Edin Mehić rekao je večeras, na svečanosti povodom objavljivanja rezultata istraživanja, da je ovaj portal od nastanka posredovao u zapošljavanju 9.000 ljudi.

Ističući da je "Posao.ba" najjača privatna baza podataka o poslodavcima na Balkanu, Mehić je rekao da su kroz njihovu bazu do sada prošli podaci o 10.000 poslodavaca i o 160.000 ljudi koji traže posao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: