Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Henry Chinaski- Svaka cast, vidi se da si pravo informisan.
albanija je mala amerika za Talijane a BiH mala bara a puno krokidila u sustini isti racku za obican narod
Sviranje kurcu od clanka!
kako je krenulo, Kum IV che se snimati u Albaniji.
Ovi "italijani" su garant izbjeglice sa Sicilije sad kad je malo mafija pritisnuta :-D
Hahahajajahaja,hohohohohohohohoh :-)
Doduše, zna se po kakvoj su vrsti "biznisa" poznati i italijani i albanci u svijetu. Vjerovatno tu ima neke saradnje...
Tacno tako.Nema srece od Italijanskog kapitala..Ali treba reci da u Albaniji ima i drugih investitora.Glavni razlog je vrijeme potrebno za otvaranje preduzeca:3 dana sa 100eur osnivackog uloga,a u Fbih 80 dana sa 1000eur osnivackog,pa bujrum.
jeli ovo vic...........ja znam da kad das u albaniji drotu 2 evra on ti se klanja do poda..........
hahahhah dobar
nije vic...ovo je narucen clanak......ovih dana se nalazi u svim medijima bivse yu....predpostavljam da je to u cilju privlacenja investicija u albaniju.....pa nece tamo niko ulagati ako nema skolovane radne snage......a trenutne jedine investicije u albaniji su autoputevi i gradjevina sto uglavnom rade strane firme....albanija je samo podigla kredit i dala im pare da rade :)))
U posljednje dvije godine sve više njih zapošljava se na albanskim univerzitetima, u restoranima, službama za korisnike ili u malom preduzetništvu - navodi italijanski Messaggero. Pa neće Italijan ići da pravi beton.
To i nisu pravi italijani vec albanci sa italijanskim pasosem koji se zadnjih godina vracaju u albaniju jer nema posla u italiji. Bila je skoro slicna reportaza na DW i bilo je reci o tome...uglavnom dolaze kao sto se i ovde kaze, visokoobrazovani ljudi ili studenti koje roditelji salju u maticnu zemlju da se skoluju jer je studiranje 5 puta jeftinije.