biznis
2

Popularni voditelj HTV-a Zoran Šprajc prelazi na televiziju N1

Klix.ba
Zoran Šprajc
Zoran Šprajc
Nekad najpopularniji voditelj centralnog dnevnika HTV-a Zoran Šprajc dao je otkaz na ovoj televiziji i prema neslužbenim informacijama preći će na televiziju N1, regionalni informativni kanal koji nastaje u saradnji s globalnim partnerom CNN-om.

Šprajc će u ovom televizijskom projektu biti voditelj vijesti, a preporučio ga je direktor N1 programa Dubravko Merlić koji je za Jutarnji list rekao kako je N1 ambiciozan i složen projekt koji želi postaviti visoke profesionalne standarde kao temeljno polazište u kreiranju programa.

"Iz tog razloga želimo angažirati profesionalce koji će tačnim, brzim i atraktivnim vijestima privući gledatelje da gledaju i vjeruju našem kanalu. Na konkurentnom hrvatskom televizijskom tržištu to je ambiciozan, ali izvediv cilj", rekao je Merlić.

Njemu i Šprajcu u skoroj će se budućnosti, kako piše Jutarnji list, priključiti još neka vodeća novinarska imena HTV-a.

"N1 je jednostavno bio izazov kojem je nemoguće odoljeti. Biti dio tima vrhunskih novinara i producenata koji s najnovijom televizijskom tehnologijom i pod pokroviteljstvom vrhunskog svjetskog branda kao što je CNN stvaraju regionalnog lidera u proizvodnji televizijskih vijesti posao je koji se može samo poželjeti. Izuzetno se veselim velikoj radnoj energiji u N1 timu i ponovnom susretu s gledateljima", kazao je Šprajc koji je zahvalio na saradnji svojim dosadašnjim kolegama i saradnicima na HRT-u.