{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Merima Šemić, Boris Brezo i Merima Spahić novi članovi regionalnog televizijskog partnera CNN-a

27.3.2014. u 11:38
25
4
Merima Šemić, Boris Brezo i Merima Spahić novi članovi regionalnog televizijskog partnera CNN-a
25
Merima Šemić, Boris Brezo i Merima Spahić novi članovi regionalnog televizijskog partnera CNN-a
Voditeljica vijesti Merima Šemić, reporter Boris Brezo i producentica Merima Spahić novi su članovi regionalnog informativnog kanala N1, televizije nastale u saradnji sa globalnom mrežom CNN, koja do ljeta počinje s emitiranjem programa iz tri velika produkcijska centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.
Merima Šemić je godinama bila glavna voditeljica Vijesti u 7 i drugih emisija TV Hayat, a na N1 će biti prezenterka i reporterka.

“Dolazak N1 je izvrsna prilika da se okušam u novoj, drugačijoj sredini, srodnoj mom poslu, sa razlikom u tome što su putevi za napredak otvoreniji, što je domen djelovanja mnogo širi. Ovo je regionalna TV stanica, koja će raditi po CNN-ovim standardima i ponuditi potpuno novi koncept našem medijskom prostoru. Mlada sam, vrijeme donosi svoje, a rad i disciplina su moto koji me vuče naprijed, ka novim, neostvarenim ciljevima. Kolektiv Hayat TV-a pamtim po svemu dobrom što sam naučila i po jakom temelju koji je preduvjet za moj daljnji rad. Radujem se radu u novom timu, kolektivu u kojem su mladi, perspektivni, jaki i sposobni ljudi”, kazala je Merima Šemić.

Boris Brezo na N1 prelazi nakon što je kao reporter, urednik i voditelj u Banjaluci izgradio karijeru na ATV-u i BN-u.

“Ne treba naročito naglašavati šta jednom novinaru predstavlja rad za televizijsku mrežu kao što je N1, pogotovo jer je riječ o najvišim novinarskim standardima koje je još davno postavio CNN. Smatram se srećnikom, jer sam odabran da budem u timu najboljih novinara i urednika u regionu. Istinitost, objektivnost i pouzdanost ostaju i dalje osnovne vrijednosti mog novinarskog izražavanja. Siguran sam da ću sve to moći najbolje da iskažem upravo na N1. Gledaocima mogu samo da poručim: vidimo se vrlo brzo na novom kanalu”, riječi su Borisa Breze.

Merima Spahić je ostavila veliki trag u bh. i regionalnim print i elektronskim medijima, a nakon što se okušala u PR vodama, na velika vrata se vraća televiziji i to ulozi news producenta N1.

“Biti član televizijskog tima koji će izvještavati prema visokim standarima CNN-a, nešto je što svaki profesionalac novinar priželjkuje. S radošću sam prihvatila ideju o povratku u televizijsko novinarstvo.
Pozicija producenta vijesti na N1 televiziji, čiji je osnovni rad baziran upravo na vijestima, velika je odgovornost, izazov i privilegija. Vjerujem da će od velike koristi biti moje 20-godišnje iskustvo koje sam stekla radeći za novinsku agenciju Beta, BHT1, OBN, Slobodnu Bosnu i Nacional. Sigurna sam da će entuzijazma cijele N1 ekipe biti vidljiv na ekranima i da će naš program zadovoljiti i najistančanije ukuse više milionskog gledateljstva u BiH i drugim zemljama regije”, poručila je Merima Spahić.

N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN Internationala, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 će program emitirati iz tri informativna produkcijska centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Glavni financijski investitor N1 je United Group, vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te Total TV, najveću satelitsku platformu u jugoistočnoj Evropi. U oktobru 2013. godine, vodeći svjetski investicijski fond KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je United Group, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: