{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Darko Savić, Ajla Alihodžić i Amir Krivošija voditelji i reporteri CNN-ovog partnera za Balkan

13.3.2014. u 13:18
224
51
Darko Savić, Ajla Alihodžić i Amir Krivošija voditelji i reporteri CNN-ovog partnera za Balkan
224
Regionalna news televizija N1, nastala u suradnji s globalnim partnerom CNN-om, a koja počinje s emitiranjem do ljeta ove godine, postigla je dogovor o angažiranju Darka Savića, Ajle Alihodžić i Amira Krivošije na novom TV kanalu.
Darko Savić
Darko Savić


Jedan od najpopularnijih voditelja informativnih emisija u Bosni i Hercegovini, Darko Savić, napušta Javni RTV servis Republike Srpske i pridružuje se timu N1.

"Ovo je prilika koja se ne propušta. Radujem se dolasku u N1. Zahvaljujem svim gledaocima RTRS-a, kolegama i koleginicima s kojima sam godinama radio. Uskoro se vidimo u novim vijestima", poručio je gledaocima Darko Savić.

Talentirana Ajla Alihodžić na N1 prelazi sa TV1, gdje je radila kao voditeljica i reporterka.

"Angažman na N1 je logičan slijed moje karijere i poziv koji nisam mogla odbiti. Iako mi je bilo teško napustiti TV1 i tim u kojem sam stekla svoja prva novinarska znanja, za nekog mojih godina, biti dio regionalnog tima profesionalaca koje okuplja ekskluzivni partner CNN-a za Balkan, je nevjerovatan izazov. N1 je projekt za koji sam sigurna da će opravdati očekivanja svih naših budućih gledatelja", kazala je Ajla Alihodžić.

Urednik, reporter i voditelj Javnog RTV servisa Bosne i Hercegovine (BHT1) Amir Krivošija također postaje dio tima N1.

"Raduje me svaki novi izazov, a rad na N1 je i više od toga. Sretan sam zbog mogućnosti dokazivanja na regionalnom i svjetskom nivou. BHRT-u zahvaljujem na ukazanom povjerenju i uspješnoj saradnji. Kolegama želim da ostanu profesionalci, jer se definitivno svaki pošten rad isplati", poručio je Amir Krivošija.

Generalni direktor N1 TV kanala je Brent Sadler, višestruko nagrađivani novinar i urednik CNN-a. Zajedno sa direktorima programa u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, Sadler okuplja najjači novinarski tim u regiji.

Amir Krivošija
Amir Krivošija
"Potencijal, ambicija i energija koju vidim u našem timu u Sarajevu su impresivni. Kad naši novinari prođu vrhunsku CNN-ovu obuku prema najvišim standardima modernog novinarstva, bit će u stanju da sve zadatke obave na najbolji mogući način. Darko, Ajla i Amir se izvanredno uklapaju u tim N1", izjavio je Sadler.

N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN Internationala, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 će program emitirati iz tri informativna produkcijska centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Glavni financijski investitor N1 je United Group, vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te Total TV, najveću satelitsku platformu u jugoistočnoj Evropi. U oktobru 2013. godine, vodeći svjetski investicijski fond KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je United Group, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: