Film/TV
30

Ika Ferrer Gotić, Haris Mrkonja i Snežana Mitrović novi članovi tima N1

Klix.ba
Snežana Mitrović
Producentica business vijesti Ika Ferrer Gotić i reporteri Haris Mrkonja i Snežana Mitrović novi su članovi regionalnog informativnog kanala N1, televizije nastale u saradnji sa globalnom mrežom CNN.

N1 do ljeta ove godine počinje s emitiranjem programa iz tri velika produkcijska centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, a kompletiranje timova je skoro završeno.

Dosadašnja urednica i voditeljica Business magazina TV1, Ika Ferrer Gotić, koja ima desetogodišnje međunarodno iskustvo u svijetu biznisa i govori pet jezika, na N1 će biti dio regionalne ekipe koja će proizvoditi business vijesti.

"Na meni ostaje velika odgovornost, a to je da cijeloj regiji pokažem najbolje iz Bosne i Hercegovine, da predstavim domaće potencijale koje već dugo zagovaram i u koje vjerujem. S velikom dozom optimizma ulazim u ovaj novi projekt koji će za regiju biti jedno veliko osvježenje, nešto što do sada na ovom tržištu još nije viđeno", kazala je Ferrer Gotić.

Mladi urednik i voditelj Face TV, Haris Mrkonja, glumac sa novinarskim iskustvom, bit će zadužen za entertainment vijesti na N1.

"Sigurno je velika čast i zadovoljstvo biti dio projekta kakav je N1 i lijepo je vidjeti da je sav rad i trud neko prepoznao. Ovo je izazov koji rado prihvatam i nadam se uspješnoj saradnji sa ljudima koji su najbolji u svom poslu", izjavio je Mrkonja.

Za talentiranu Snežanu Mitrović, reporkertku N1 iz Banjaluke, prelazak sa BHT-a na novu regionalnu televiziju je najveći izazov u karijeri.

"Napuštam javni servis BIH, u kojem sam posljednjih sedam godina sticala iskustvo, učila od starijih, gradila karijeru još od studentskih dana, ali ekipa sa kojom ću raditi na N1 skup je najboljih profesionalaca u regiji. Takva šansa se ne pruža svaki dan. I ne odbija, naravno."

N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN Internationala, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 će program emitirati iz tri informativna produkcijska centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Glavni financijski investitor N1 je United Group, vodeća "pay TV" platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te Total TV, najveću satelitsku platformu u jugoistočnoj Evropi. U oktobru 2013. godine, vodeći svjetski investicijski fond KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je United Group, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.

N1