Komentari (151)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prodajem dva dima Drine vrlo povoljno, moze zamjena za jedan od Aure.
Jbga onda nek pojeftine pusenje u autu. I onda je u dure.
Vala da hoće i 10 km biti, i još da uvedu zabranu pušenja na javnim mjestima u cijeloj zemlji, da i mi nepušači prodišemo.. Odeš na kafu, vratiš se k'o iz sušane, dima i smrada u odjeći, kosi, da ne govorim kako za oči štipa..
Šta pjeniš sestro, i šta tebe zaboli klinac gdje ja to hodam?
...slažem se...i ja zapalim ponekad kad je pivo na stolu i slicno...al mrzim pušenje unutar prostora posebno gdje se jede... al opet to je do nas...bosanac ama baš skoro svaki i ne ižvače pošteno ono jelo onaj nimet koji je pojeo, još nije progutao već vadi cigaru i stavlja u masna usta...istovremeno trijebi zube i puši a pored njega djeca skakuću! fuj,...okrene mi se želudac od tih slika...nas "čistih"...(jer valjda peremo guzice za razliku od prljavih evropljana) :-D
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
treba nivelirati cijene sa Hrvatskom
Spustiti cijene cigareta na 1 KM, da makar umremo od raka, umjesto od gladi
Opet cu ih pusiti... xD
Opletite po narodu, mamicu vam bolesnu :)
De odmah zaokružite na 5km ko Boga vas molim..ccc najveća kazna njima je da se prestane pušiti,pa se pušite sa tim cijenama
Jedino poskupljenje koje odobravam i prizeljkujem!!!
tako vam i treba kad pusite uvozno
mrs
Zanimljivo.. u ratu su dijelili cigare vojnicima i to pred "akcije" posebno.. Tada cigare nisu smrdile, niti su bile štetne, nego su upravljačke strukture imale savršeno razumijevanje za tu ovisnost, na kojoj danas pljačkaju i ovako osiromašen narod..
Niko nikoga ne pljačka. Bar ne što se tiče cigara.
Ma jok, ne pljačka. Otkupna cijena kilograma duvana od proizvođača 2,5 KM, a prodajna cijena jedne kutije najjeftinijih cigara 3 KM.. Pa svaki pušač za svog života plati minimalno 10 puta više poreza i akciza nego što eventualno potroši, ukoliko se razboli zbog cigara.. A može se raboliti i od nečeg nevezanog za cigare, kao na primjer nekvalitetna prehrana, zagađenje vazduha, težak fizički posao itd.. kao uostalom i nepušači.. Znači svjesno koriste zavisnost da bi zaradili na njoj. To je za mene pljačka.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ja sam za poskupljenje ali opet kad pogledas iz druge perspektive gdje idu te pare od poskupljenja...politicatima nikom vise...kako god udri po narodu...
jedina stvar za koju navijam da poskupi
Uredu, slazem se sa poskupljivanjem i vecim oporezivanjem luksuzne robe kao sto su cigarete, pica, parfemi i sl., ali bez smanjivanja cijena ziveznih namirnica ovoj je smijesno.
u zivotu mi treba samo kafa cigare i mir
Najgluplja investicija koju covjek moze uraditi jeste kupovati cigare i alkohol. Kvari svoje zdravlje, trosi svoje pare, i bukvalno se ubija. Svako lafo nema i svako je siromasan, a svakodnevno se trosi na cigare koji iz dana u dan postaju luksuz u Zapadnom svijetu, kamoli u nasoj BiH. A za alkohol ne moram nista ni reci, vec se zna koliko raje konzumira to smece preko vikenda... a za sve ostale dane glume neke beskucnike.
I to vala.
Dzaba sve kad se švercuje rezani duhan. Cigare su inače asocijacija za bijedna vremena, a sada ljudima još ne daju ni pušiti u ovoj gaguli. Znači, ovo je neki novi nivo bijede i očaja heh..
ma nek skacu cijene vala kolko hoce sad,ja prestao pusiti ima 3 mjeseca haha