{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pogledajte nove cijene cigareta u BiH

26.3.2015. u 15:00
135
151
Pogledajte nove cijene cigareta u BiH
135
Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH jučer je potvrđeno da će od 1. aprila poskupjeti cigarete iz asortimana Fabrike duhana Rovinj.
Kako nam je saopćeno iz Uprave za indirektno oprezivanje BiH, proizvođači i distributeri cigareta i duhana mogu bilo kada u godini povećati cijenu duhanskih prerađevina, s tim što u novu cijenu moraju biti ugrađeni svi porezi, kao što su važeća akciza za ovu godinu i pripadajući PDV. Fabrika duhana Rovinj dostavila je krajem februara Upravi za indirektno oporezivanje BiH zahtjev za povećanje cijena cigareta.

Poreski obveznici i druge osobe koje se bave prometom cigareta Fabrike duhana Rovinj, čija se cijena povećava, dužni su popisati zalihe tih cigareta sa stanjem na 1. april i popisne liste dostaviti Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Razlika akcize utvrđena u popisnim listama mora se uplatiti u roku od sedam dana od popisa zaliha, a cigarete na koje je obračunata i plaćena razlika akciza prodaju se po novim cijenama sve do isteka zaliha, bez obzira na to što je na njima stara akcizna markica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: