biznis
0

Pogledajte kako izgleda ogledna kuća u naselju Poljine Hills

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U prisustvu mnogobrojnih gostiju, predstavnika međunarodnih i lokalnih institucija, danas je održana prezentacija dosadašnjeg napretka na izgradnji naselja “Poljine Hills”, uz predstavljanje ogledne kuće.

Prezentovan je razvoj projekta "Poljine Hills", koji je započet tačno prije godinu dana. Ceremonija je ujedno bila i uvod u Fazu 2 projekta, odnosno izgradnju deset stambenih zgrada, sa 260 stanova i 20 poslovnih prostora, što sa prvom fazom projekta čini ukupno 500 stambenih jedinica.

Učesnicima su se obratili ambasador Kraljevine Saudijske Arabije, Hani Abudullah Mominah, predsjednik Al Shiddi Group, Sulaiman Al Shiddi i Samid Sinanović, generalni direktor firme Shad Invest, koja je glavi izvođač radova.

Počasni gosti na događaju su bili predstavnici Beutat grupacije iz Saudijske Arabije, koja je investitor projekta druge faze naselja.

Istaknuto je da je projekat "Poljine Hills" u potpunosti bosanskohercegovački proizvod koji je direktno angažovao 20, a indirektno 70 bosanskohercegovačkih kompanija pri čijoj realizaciji se maksimalno vodilo računa o okolišu i uštedi energije.

U saopćenju se navodi da su svi govornici istakli važnost jednog ovakvog projeketa za lokalnu zajednicu, ali i cijeli Kanton, ne samo kroz plaćanje poreza i naknada koji se vraćaju direktno u lokalnu zajednicu, nego kroz direktno ili indirektno upošljavanje 3,000 broj ljudi, ali i korištenje isključivo lokalnih firmi za izvođenje svih radova.

Idealan primjer je angažovanje JKP Park za sve hortikulturne uređenju naselja "Poljine Hills", što je jedinstveni slučaj da privatna firma koristi usluge ovoga javnog preduzeća.