biznis
0

Načelnik Ilidže posjetio kompleks Sarajevo Waves

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Stambeni objekat Sarajevo Waves 1, čiji je investitor Compact Invest, obišao je načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i predstavnici kompanija koje su radile na ovom projektu. Delegaciju je primila uprava firme, na čelu sa generalnim direktorom Sultanom Alkhannahom.

Tema razgovora je bila dosadašnja i buduća saradnja Compact Invest d.o.o. sa Općinom Ilidža, a jedan od ciljeva posjete je bio da se vidi napredak izgradnje stambeno poslovnog kompleksa Sarajevo Waves.

Memić je tom prilikom istaknuo da je ovaj reprezentativni objekat kakav je Sarajevo Waves primjer kako će se trebati raditi ubuduće. Naveo je da Ilidža ima ogroman potencijal za investicije te da će raditi na tome da ovo područje budu poželjna destinacija za ulagače.

Sultan Alkhannah, generalni direktor kompanije Compact Invest, rekao je da se njegova kompanija od početka trudila da ovaj projekat zadovoljava standarde najvišeg kvaliteta, od materijala kojih su koristili u izgradnji do svih ostalih elemenata.

Dodao je da će se naselje Sarajevo Waves sastojati od pet stambenih zgrada, a da je prvi objekt koji su posjetioci danas obišli već završen.

"Naš fokus je da gradimo naselje koje će biti dobro za porodicu, za relaksaciju", naveo je Alkhannah.

Osim toga, kaže, nastojali su da budu prihvatljivi sa cijenama stanova te se tom prilikom zahvalio svim saradnicima i onim kupcima koji su već kupili stanove i na taj način im iskazali svoje povjerenje.

Kenan Brčkalija, predstavnik projektantskog tima Ahaknap koji je radio ovaj projekat, naveo je da su zahvaljujući kompaniji Compact Invest i kompanijama koje su gradile ovaj objekat uspjeli donijeti malo pozitivne energije na područje Otesa za koje smatra da je do sada bilo nepravedno zapostavljeno. Smatra da će biti sve veći interes za stanovanje u ovom dijelu općine Ilidža.

"Ono što je karakteristika objekta je da svi stanovi duž cijele fasade imaju izlaz na balkon što je drugačije od dosadašnje gradnje te što će krov ustvari biti zelena površina koju će moći koristiti svi stanovnici naselja", naveo je Brčkalija.

Podsjetimo, u sklopu Sarajevo Wavesa bit će izgrađeno 320 stanova, a ukupna vrijednost investicije je oko 50 miliona KM.