Od 31.3. do 4.4.
8

"Počasni susjedi": Mađarska zemlja partner na ovogodišnjem Mostarskom sajmu

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Od 31. marta do 4. aprila u Mostaru će se održati 23. Međunarodni sajam privrede (Mostarski sajam), jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih manifestacija tog tipa u regiji. Zemlja partner je Republika Mađarska, kojoj će ovo biti drugo partnerstvo na mostarskoj smotri.

"Organizacija ovogodišnjeg sajma teče po planu i mi smo iznimno zadovoljni. Svakodnevno smo u kontaktu s našim izlagačima, nastojimo udovoljiti njihovim željama za izgledom štanda i pozicijom kako bi se što bolje predstavili na sajmu", kazali su nam u Mostarskom sajmu.

Mostarski sajam će i ove godine ugostiti zemlje okruženja, šire regije zatim izlagače iz Italije, Njemačke, Švedske i dr. Ponajviše izlagača je iz BiH i naravno Mađarske koja je ove godine zemlja partner.

Mađarski privrednici u Mostar dolaze s ciljem pronalaska mogućnosti za zajednička ulaganja i razne oblike tehničke i trgovinske suradnje. Među brojnim mađarskim predstavnicima na sajmu na štandovima će biti predstavljena i turistička ponude te zemlje njezina bogata historija i kultura.

"Republika Mađarska je prisutna na našem sajmu od samih njegovih početaka. Mogu slobodno kazati da je naš poslovni odnos prerastao u prijateljski, a uostalom i mađarski premijer Viktor Orban ističe kako Mađarska BiH smatra počasnim susjedom. Zbog toga nam je iznimno drago što je Mađarska ove godine zemlja partner jer će to još više učvrstiti naše poslovne i prijateljske veze" - kazala je Dalfina Bošnjak, direktorica Mostarskog sajma.

Mostarski sajam se etablirao kao vodeći u BiH, ima važno mjesto i u regiji i razumljivo je da se velika većina poduzeća žele predstaviti na njemu.