Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kanabis je riješenje a usput se đaba možete napušit.
I jesu svi poletili u grlom u iste, buducnost je u kanabisu prvo u medicinske svrhe a poslje i u rekreativne. BiH je raj za kriminal a poslje za koju godinu kad se legalizuje i regulise onda kao vec usteljen napravis bum. Kakve maline, jagode i ta sranja samo kanabis i sve oko toga kao ulja, kreme, cokolade, hašiš, kif, vax itd.
POKOSI SVE I ĆAO...
Meni nije jasna jedna stvar...svake godine problem sa malinarima, a oni se i dalje bave malinama...neko laze!
Batalite malinjake i gotovo ako nema vama nema nikome. Ili prodajite po kućama i pijacama.
Sok od maline u kom ima ekstrata 7℅ je 2.5KM. E sada zamislite od kilograma maline koliko se soka proizvede i kolika je zarada proizvodaca sokova To je otimacina od seljaka Ali tako je i sa mlijekom Otkup 55feninga a splacine od mlijeka kada samo preradi izvuce sve iz njega sto valja proda za 1,40KM Opet otimacina od seljaka seljak daba radi.
Trenutno problem ova dva mjeseca bit ce malina Ali u nas je problem sve.Drzava suti a molili su seljake da zasade sto vise jer su rekli i njihovi strucnjaci proracunali da se moze izvesti neogranicene kolicine i opet da ce to biti nedovoljno za svjetsko trziste A vidite sada Seljak je uvjek i ostat ce zauvijek biti donji.
cijena od 1997 nije pala na svjetskom trzistu, ovo je ujdurma udruzenja hladnjicara koji drze monopol https://www.tridge.com/intelligences/raspberry/price
trenutna cijena na svjetskom trzistu je $9.2/kg
Hehehhe jeste naivni svi. Ananas ba treba uzgajati. Ja kupio 5 komada u bingu i zabio ih u zemlju izakuce. Ima da se oparim cim naraste organsko bosnjacko drvo ananasa i pocnem brat ananase i prodavat.
Samo me zanima kad je to izvoz koje godine bila naj profitabilnija grana u BIH? Naj profitabilnija grana u bih su zaposlajvanje uhljeba ministara i pomocnika tu smo prvi u svijetu a sve ostalo smo ispod Zimbabvea.
Sve sami agronomi, kad bi samo produbili svoje znanje. Misle da organsku malinu pustiš da raste bez zaštite ...😂
KATASTROFA
Zasto ide narod iz BIH. Evo ZASTO ?! CLANAK DAJE ODGOVOR
KBK? Ne zanima nas sta je s nasim zivotima, da beremo brigu pesticidara malinara.
Organska projzvodjna je spas. Ljudi se ubiše tražeći organsko voće i povrće. Spremni platiti esktra za zdravu ishranu. Niko ne želi više špricano. Gledam reportažu o nekoj curi iz Čapljine neki dan. Mislim da se zove EkoJasmina. Sve proizvode organski. I ne mogu stići prodati kolika je potražnja za oganskim proizvodima. A “malinari” bi samo špric špric i vozdra.
Malina se u EU prodaje po 200- 250 grama za par eura,naši otkupljivači su gori nego narko karteli
Utkupljivaci su postali zlo