Telemach fondacija
6

Novi ciklus Job Lab radionica za srednjoškolce počeo u Goraždu, uskoro i u drugim bh. gradovima

Job Lab Goražde
Job Lab Goražde

Novi ciklus edukacijskog programa Job Lab - vještine za budućnost, koji već tri godine zaredom organizira Telemach fondacija u saradnji s Inkubatorom društvenih inovacija Munja, započeo je 9. maja u Goraždu.

U interaktivnoj radionici na temu jačanja svijesti o vlastitim potencijalima te sticanja znanja i vještina koje će im olakšati traženje posla i zapošljavanje, učestvovalo je 40 učenika i učenica srednjih škola u ovom gradu.

Među njima je i 18-godišnja Alma Kunovac.

"Radionica je protekla u ugodnoj atmosferi u kojoj smo dosta toga naučili i otvoreno razgovarali o različitim temama vezanim za našu karijernu budućnost. Job Lab mi je otvorio posve novu perspektivu da trebam konstantno težiti ka napretku u svakom segmentu svoje karijere, što je veoma inspirirajuće", kazala je Alma.

Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije, istakla je zadovoljstvo odzivom i aktivnošću mladih Goražda u Job Lab radionici.

"S obzirom na iskazanu znatiželju i potrebu za sticanjem ove vrste znanja, sigurni smo da će im učešće u ovoj radionici biti podsticaj da maksimalno iskoriste vlastite potencijale u budućem karijernom razvoju. Energija i ideje mladih su naša inspiracija, a mi nastojimo biti njihova podrška i putokaz na izazovnom putu kroz društvo znanja i brzih tehnoloških promjena. Rezultat strateške opredijeljenosti Telemach fondacije ka kontinuiranoj edukaciji, osnaživanju i usavršavanju mladih je i program Job Lab radionica, koje su za mnoge učesnike iz cijele Bosne i Hercegovine bile temelj u izgradnji karijernih vještina i vjetar u leđa za prve poslove", istakla je Tursunović.

Job Lab zajednica trenutno broji više od 1.300 mladih i taj broj stalno raste. U Job Lab radionicama uskoro će moći učestvovati i srednjoškolci iz Doboja, Jablanice, Prozora/Rame, Kaknja i Bugojna.

Najaktivnije učesnice i učesnike očekuje poseban poklon - studijska posjeta kompaniji Telemach BH.

Za više informacija o Job Lab programu i predstojećim aktivnostima posjetite web stranicu kompanije Telemach.