Komentari (196)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A hifa prodaje neko zlatno ultra kvalitetno gorivo pa je kod njih 1.91, ipak je to svjetski kvalitet a nase jel? Lihvaru jedan, dabogda od tih para sanirao pozare na svojim imanjima
Fadile kraljuuuu
@Nemanja5 Po meni Hifa ima najbolje gorivo, a ti nemoj kupovati u hifi haha, ne kontam sta je problem, samo kupuj gdje je jeftinije i rijesen problem.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Hifa i dalje najskuplja lol.. Tamo ne treba ni zvake uzeti, kamo li gorivo tocit..
@DrevniSamuraj Na Hifi ne bi sajbu oprao, gume naduvao, a kamo li nasuo goriva hahahha
koliko su marze imali kada je cijena goriva bila preko 2,10 km
Na Hifi kupio bocu plina,i nakon sto sam potrosio ponovo da kupim drugu,znaci na istoj,u Buća Potoku,kažu ne mogu je uzeti jer je stara.Druže pa kod vas je kupio-džaba stara kao ne smiju uzimati.I kapak,od tad više ne idem na Hifu.
@ake1974 😂😂😂 kako ono ide... Babo došo, uzo bocu pa je trošio 20 godina, a sin je vratio, a onaj mi ondak kaže ne mere jaro, stara je 😂😂😂
Ne ja, nego svi koje znam tvrde da je hifa najgora po kvaliteti goriva u BiH. Ono, jesu svi u 5deka ali hifa je fakat dno. Sipam benzin u volva i do prije godinu samo na hifi, usput mi. E sad se vozim do petrola i jest bolje gorivo 100 puta, neka priča ko šta hoće. A ja na hifu ni po cigare ne svračam.
Koga li Hifa treba preuzeti pa se ova Uredba donosi? Ima ih sigurno koji prkose tajkunima koji bi da 100% pokriju trziste.
Da vas upoznam koliko uzimaju ovi profiteri! Cijena dizela 5 je 1.2 KM veleprodajna cijena, na to se plača PDV i dodaje marža koja ne bi smjela biti veća od 0.25 KM, po Fadilovom zakonu ! Znači cijena u maloprodaji ne smije biti veća od 1.70 KM!!!
INA, GASPROM I PETROL neće više moći uzimati koliko su navikli. "U Federaciji BiH na današnji dan ukupno ima 689 benzinske pumpe, a od tog broja Holdina u svom vlasništvu ima 46, Energopetrol koji je u većinskom vlasništvu Holdine 54, G-Petrol 21 i Petrol BiH Oil 31 benzinsku pumpu. Navedene kompanije posjeduju ukupno 152 benzinske pumpe, odnosno 22% od ukupnog broja benzinskih pumpi u Federaciji BiH. Ova tri uvoznika imaju 87,84 % učešća u ukupnom uvozu.
BOT!
Moze to jos dole.
Petrol?
Ove mjere vlade najviše pogađaju strance firem kao što su INA, GASPROM I PETROL. Kaže Fasil da oni držve 87,84 % tržišta. Evo link https://vijesti.ba/clanak/487417/naftasi-se-u-krizi-enormno-bogate-isti-vlasnici-kontrolisu-uvoz-pumpe-cijene-i-rafinerije
BOT!
Zato svi ostali u drugim gradovima plaćamo 30 feninga skuplje gorivo, na uštrb sarajlijica!!! Ipak su oni trostruko važniji od svih nas ostalih!!! Zna se ko puni budžet, a ko kupi kajmak od istog!!!
@edytz de se malo informiši, pa onda hlupaj. Nisam "sarajlijica", ali želim da se zna istina, obje Hife drže dva brata iz Tešnja, pa ti vidi!
HIFA nepostuje ovih 25feninga molim Inspekciju da provjeri ove pumpe u BiH
@adnanora INA, GASPROM I PETROL su ovdje bitn. Fadil za njih kaže da drže 88% tržišta. Ovo što je uradio je usmjerno na njih.
Pa sad imaju račun mjesec dana barel je sniženje Al ne država tek sad intervenise ovaj na hifi domaća pumpa a cijene žara a kupujemo kod naših onaj u bi malu prepakovaje gotov proizvod a kupujemo naše koga ovi jebu pa jebote jeftinije gorivo na ini Al kad poskupljuje nema zaliha odmah cijena gore a kad pojeftinjuje imaju zalihe po tanker
ovo je sve populisticna izjava Nivalica i odluka Vlade sto ovo nisu inace praktikovali ranije a posebno sad od 17.3 kad je nastupilo stanje nesrece, a ne sada nakon mjesec dana ultra visokih cijena sad snizavaju jer moraju , a za pwr do deset dana ce drasticno skociri gorivo jer su se Rusi dogovorli sa Saudijom i Opecom da svi smanje proizvodnju
Znaci marze pumpama na JEDAN litar bile po 60 i vise feninga (trenutno ogranicena na 25 + smanjenje cijena za 30ak)!!!
E ovo je realna cijena za nasu zemlju i uvijek da bude ovako 1.7 max