Istraživanje zaposlenih
0

Nijedna kompanija iz BiH među najboljim poslodavcima u regiji

Piše: J. H.
Portali Posao.ba, InfoStud iz Srbije i MojPosao iz Hrvatske su proveli veliko istraživanje zadovoljstva zaposlenih u regiji, prema kojem su tri kompanije iz Srbije dobile priznanje "Najbolji poslodavac u regiji 2012".
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kako su na današnjoj konferenciji za novinare rekli organizatori, cilj istraživanja jeste da se utvrde faktori upravljanja ljudskim resursima, na kojima kompanije u regiji trebaju dodatno raditi kako bi stvorile timove sa kojima će lakše dolaziti do poslovnih uspjeha.

"Posao.ba je ove godine prvi put učestvovao u istraživanju i to isključivo na regionalnom nivou. Priznanje 'Najbolji poslodavac u regiji 2012' ove godine nije dobila nijedna kompanija učesnica iz BiH, a razlog tome jeste nedovoljno dobar rezultat istraživanja na regionalnom nivou", kazao je Edin Mehić, direktor portala Posao.ba.

U našoj zemlji su anketirana 564 uposlenika pet kompanija, JU Apoteke Sarajevo, AL Jazeera Balkans, Delhaize BH, Violeta i DM Drogerie. Što se regionalnog nivoa tiče, učestvovalo je 11.345 zaposlenih u 87 kompanija.

Predstavnici bh. kompanija učesnica u istraživanju (Foto: Klix.ba)
Predstavnici bh. kompanija učesnica u istraživanju (Foto: Klix.ba)
Nagrade u tri kategorije dobili su Apatinska pivara (kategorija velikih kompanija), DHL Beograd (kategorija srednjih kompanija) i Nordeus (kategorija malih kompanija).

"Bez obzira na mali odzvi kompanija iz BiH, zadovoljni smo da je prepoznat značaj učešća u jednom ovakvom istraživanju, a on se prije svega ogleda u prilici da poslodavci zaposlenima pokažu da brinu o njihovom mišljenju i zadovoljstvu", izjavila je Alma Hadžić, koordinatorica projekta u BiH.