Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vidiš da treba škola ...
Sa znanjem, al bez diplome bićeš vječni hamal. Svak te tapse po ramenu ali ne dobijas promaknuce. Ne postoje šefovi i direktrori bez fakulteta (barem u normalnim drzavama)
@scorsese osim sto je Steve Jobs bio fakultetlija. Ne seri majke ti o normalnim drzavama
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Koja ubleha od teksta koja ne u službi zaglupljivanja BiH naroda i održavanja feudalnog napretka. Najrazvijenije države svijeta imaju do 25% visokoobrazovanog kadra. I upravo su razvijeni zato što taj obrazovan kadar generira radna mjesta.
@ovlaz Biti obrazovan ne znaci zavrisiti fakultet. Obrazovanje i znanje je najveca moc koju mozemo imati. Formalno obrazovanje je izgovor za ljenost. Fakultet nije jednako znanju.
Sada Google headhuntira ljude koji imaju Phd, a ovdje kao fakultet nije bitan. Smijesno.
...unas je Oto tako ima i dvajes godina...nista diploma, nista sposobnosti, znanje i iskustvo...samo stranka i BaBo, CaCa ili TaTa...i sve kapije otvoriTe...
Dusmanka Majkic iz SNSD-a kupila diplomu u Teslicu
Potraga za jefinom talentovanom radnom snagom.Nema diplome nemas puno obaveza prema njemu.Nova formula bogaćenja bogatih.
Koji je q sa komemtarima???? Zasto nestaju????
Kad vidim ko je mr, dr, its, dođe mi da poderem svoje diplome... I to radi po univerzitetima, rasturi se po projektima, piše knjige i članke... A sve gore od goreg, muljanje i talašika. Samo Sturgeonov zakon važi, kvalitet nije kvantitet!
Može se primijenit na konobare, kuhare, molere
Cijeli se život uči, ne samo na fakultetu.
OVO POSEBNO KOD NAS TREBA DA DOĐE JER JE BRUKA KOJI ZAVRŠAVAJU FAKULTETE A NE ZNAJU SASTAVITI REČENICU
Postoji samo jedan kriterijum, a to je REZULTAT.
ovo je tačno kazo što se it sektora tiče. računarstvo u smislu poslova koje danas rade 90% "IT stručnjaka" nije ni na nivou zanata. Radi se o prostijim procedurama koje stručnjak nauči i radi dok gazdi treba. Kad ga gazda istroši i otpusti nije niđe pristo može sa svojom stručnošću *uzicu obrisati i slobodno se baciti sa kake visoke stijene.
@Robomnikad Vidi se da IT sektor nisi sreo u životu, kad bi znao koliko ima planiranja, procedura, dogovora, raspoređivanja poslova, shvatio bi koliko inžinjerskog pristupa treba jednom kvalitetnom developeru u iole ozbiljnoj firmi.
Fakultet znaci samo jedno a to je da si marljiv učenik . Vještine i sposobnosti moraš naučiti ali ti ih je Bog podario. Nema fakulteta gdje možeš naučiti. Na kraju krajeva 98% svjetskih milijardera su SSS
nece bit potreban za poslove novinara,marketing menadzera,PR-a i ostalih gluposti
Kod nas 90% uhljeba ima diplomu, nema veze sa životom.