{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Palama se otvara preduzeće za zapošljavanje invalida

S
22.8.2012. u 08:32
0
12
Na Palama se otvara preduzeće za zapošljavanje invalida
0
Na Palama se otvara preduzeće za zapošljavanje invalida
Foto: Ilustracija
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić danas će na Palama svečano otvoriti preduzeće za zapošljavanje invalida "Eko-inval".
Direktor "Eko-invala" Ljubomir Janković rekao je Srni da je preduzeće osnovano u martu s ciljem zapošljavanja invalida, a u saradnji sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom u Prijedoru i Boračkom organizacijom Pale.

"Trenutno zapošljavamo sedam lica, od čega četiri invalidna, jedno dijete poginulog borca i još dva lica", rekao je on i dodao da je planom predviđeno da "Eko-inval" ima 15 zaposlenih.

On je dodao da se preduzeće bavi proizvodnjom higijenskih papira od celuloze za široku potrošnju, a tržište im je područje cijele BiH, gdje nabavljaju i repromaterijal.

"Oslonac za prodaju je Zakon o zapošljavanju invalida, član 49 koji predviđa da sve državne institucije, javne ustanove i preduzeća koja je osnovala Vlada Republike Srpske imaju obavezu da kupe najmanje 20 odsto proizvoda preduzeća koja zapošljavaju lica sa invaliditetom", rekao je Janković.

On je zahvalio resornom ministarstvu i ministru Đokiću na pomoći, kao i Boračkoj organizaciji Pala na podršci i izvanrednoj saradnji.

Janković je naglasio da je Boračka organizacija Pala, na osnovu socijalne karte, predložila kadrove za rad u "Eko-invalu".

Svečano otvaranje predviđeno je u 12.00 sati, navodi se saopštenju resornog ministarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: