Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Radimo za uhljebe tipa Dusanke Majkic. Primi otpreminu i nastavi raditi. Sve neki analiticari, racunaju, ali nista ne mogu promijeniti. Najbolje rjesenje je da svi odu u inostranstvo i onda nece imati ko da radi da uhljebi tipa Dusanke Majkic imaju platu.
Svi koji ne dodju na sjednicu, odbiti od plate, sta ce oni bojkotovati gamad, neka bojkotuju sebi platu.
Paša a gdje ti bgt. radiš kad u sredini radnog vremena pišeš po klixu. Sudeći po nicku u teretani
bolje mi je da ovo ne znam...
@h8er_ naravno da mi je bolje da ne znam...samo se bez-veze nerviram... u ovoj drzavi ne postoji nitko ko bi stvari dovoljno zelio, mogao i znao promijeniti...
Na stranici MojPorez.ba bi se trebalo prikazivati, prema naslovu na toj stranici, ono što građani plaćaju iz svoje bruto plaće (porez i doprinosi) a ne i ono što su firme obavezne na svoj teret! FBiH - prikazani doprinosi se odnose na ono što građani izdvajaju iz bruto plaće ali i na ono što firme izdvajaju na svoj teret, tako da je iznos pretjerano visok. Porez je OK. RS- nedostaje četvrti doprinos koji je isto obavezan a to je "dječija zaštitta" 1,5"
mrš bagro , samo radit za braću nijemce ubuduće.
ne treba mi kalkulator da znam da izdavajam daleko previse. I umjesto da nam se to sve vrati kroz skole, puteve, obrazovanje itd., sve pare odose na gladnu stranacku administraciju
Ne pitajte sta drzava moze uciniti za Vas nego pitajte sta Vi mozete uciniti za drzavu....
previse :(
I de ti ovo objasni prosječnom SDA glasaču ... ??? I kad skonta da je sramotno pokraden on opet na listiću Bakira traži :... ! ! !
prosjecni sda glasac je ili mentalno zaostao ili je stranacki uhljeb negdje u administraciji
Porezi u ovako srozanom sistemu su samo dodati malj po leđima građana... Izbjegavati ko može, nek uhljebi po vrhovima vlasti smanjuju plate....
malo vam ovaj kalkulator ne radi, popravite
moderni feudalizam
Cuj koliko radimo? Ko radi ba? Ko nas plati i kad radimo? Bolje pacmana da ste stavili na tu adresu da se bar mozemo zabaviti malo,cuj mojporez..niti je moj,niti ga placam,niti bi ga htio placati,pozdravljam svaki posao na crno i ne samo ovdje,svuda..sto bi za moj rad ja placao drzavi koja mi nista ne da,samo svima uzima plus uzima kredite u moje ime? Ma bjaziiiiiii
Porezi su ok, ali kad se novac investira u podizanje kvaliteta zivota jednog drustva. Ovdje su porezi da jedna grupa ljudi ima za svoje potrebe. Kako glup narod ovdje zivi, pa to je za posebnih istrazivanja.
i onaj koji bi istrazivao........sjebo bi se na kraju :) mi smo fenomen !
@urban_cyclist izvini a gdje imas to? Koja to drzava na svijetu ovom egzistira tako od poreza a ne od kredita,pa i to malo? Za cije dobro? Hajde kroz realu to provrti malo,da ne platis i glavom kad te drzava recimo gurne i u rat i slicno..niko od poreza ne zivi,suplja je to prijatelju,teorija ;)
NE MOGU DA VJERUJEM KOLIKO ORGANIZACIJA OVDJE IMA KOJE PLACAJU STRANCI HAHAHAHHAHAH
Sta cemo mi koji ne radimo? 😂