Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije SULTAN naivan kao sto misle Turkofobi😉 🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦Turkiye seviyorum😘🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
@adidasoni Treba nam jedna Turska baza u Brčkom.
@adidasoni Šupičkumaterinu, qrwo podanička.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
kada sam prosle sedmice rekao da analiticari potvdjuju da rusija u siriji u slucaju rata nema sansu svi se nasmijase... Sada polako izlaze na vidjelo dokazi... jedinoo zastrasivanje od strane rusije je jos samo atomsko oruzje. ALI u slucaju upotrebe istog bi rusija sebe izolovala od strane citavog svijeta. To pak rusi nece nikada rizikovati...
@Mustione1only pa mnogi pogresno gledaju na Tursku zbog medija, ali Turska je 2.vojna sila NATO-a, uz povoljan gografski položaj jako bitan faktor za USA. A ima i ona stara, "Sine nema rata bez Turaka, vićeš šta je rat kad Turci udare". Čovjek je Assadu unistio svu tehnologiju uz kafu iz Ankare.
@Mustione1only Pogledaj stanje na terenu pa pričaj o šansama, iznenadni turski napad i kršenje odredbi ugovora o slobodnom preletu je dovelo do toga da Turska uništi Sirijcima dosta tehnike, kao posljedica je bio pad Sarakiba i okolnih sela u ruke pobunjenika. Sada su Sirijci i Rusi zatvorili nebo, turski dronovi više nemaju šansu i uglavnom bivaju oboreni, Sarakib je povraćen, Turci i njihovi puleni su u defanzivi, a Erdo ide na noge Putinu da traži primirje.
Koliko troši ovaj dron na 100km.?
Pardon, Heron, ne Hermes.
Turci pametni. Vamo na političkoj sceni se dodvoravaju muslimanskom svijetu pljujući po Izraelu, a iza kulisa s njima potpisali sporazume o razvoju dronova. Svi ti dronovi kojima Turci u Siriji lupaju sirijsku vojsku, tvz. Anka je ustvari modifikovana verzija izraelskog Hermes 900.
Nije istina i lupas bez veze. Pojma nemas
Gledam komentare i prosto mi je simpatično kako "BH patriote" podržavaju invaziju Turske na jednu suverenu zemlju i istovremeno se raduju "uspjesima" agresora. Stiče se utisak gospodo da se poistovjećujete sa Turcima koji su, da podsjetim i na ovim prostorima bili agresor. U svakom slučaju raduje me činjenica da je Turska ofanziva doživjela neuspjeh i da, osim dosta snimaka na prevaru uništene tehnike, ništa drugo nije postignuto.
valjda bez bodrske NATO-a, zadnja recenica
Ovake ce i bolje gorazde ili bnt proizvoditi serijski ..
Nesumnjivo da je Turska ostvarila značajan napredak u oblasti bespilotnih letjelica... Al ovo da dominiraju nad Sirijom je šarena laža. Besramno iskoristili sporazum iz Astane o slobodnom preletu letjelica da napadnu Sirijce kad ovi to ne očekuju, posnimali su to i objavili, nešto ne vidim nove snimke sada kada su Sirijci i Rusi zatvorili nebo, možda jedan dva, al zato svako malo padne neki dron. Trenutno su u defanzivi, a SAA dobija na svim frontovima, toliko o "sili".
Sirijska vojska oborila je 15 turskih dronova, samo nema vijesti o tome.
Te vjesti su na nevidljivom serveru na kojem se nalaze i vlaška herojstva, ne treba zaboravit spomenut da za taj server samo vlasi znaju!
Zix17 tri je bilo u jednom danu, i danas je oboren jedan. Govorim ti o podatku od početka turske ofenzive na Idlib.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Riječ je jednom segmentu oružanih snaga, u ostalim nisu Francuskoj do koljena
@embeg a kamoli Rusima!
Nek si nam reko
Turski aerospace je impresivan. Partnerstvo sa Lockheed martinom i izraelskom odbr. ind. su dobro iskoristili i na bazi popeye rakete ( kasnije Delilah ) su izgradili vlastiti program. Sad imaju cijelu porodicu UAV. Pismeni ljudi nema sta.
@Israel2Bosnia Bespilotne rade i sa Pakistanom, tenkove sa Južnom Korejom. Ne mogu napraviti ni motor za tenk, nego su čak pokušali kupiti fabriku motora specijalne namjene sa Pala da dođu do tehnologije. Znači nisu dostigli ono što je SFRJ dostigla prije 40 godina. Ovo sklapanje od uvezenih dijelova, radi i Srbija...