kada sam prosle sedmice rekao da analiticari potvdjuju da rusija u siriji u slucaju rata nema sansu svi se nasmijase... Sada polako izlaze na vidjelo dokazi... jedinoo zastrasivanje od strane rusije je jos samo atomsko oruzje. ALI u slucaju upotrebe istog bi rusija sebe izolovala od strane citavog svijeta. To pak rusi nece nikada rizikovati...
@Mustione1only pa mnogi pogresno gledaju na Tursku zbog medija, ali Turska je 2.vojna sila NATO-a, uz povoljan gografski položaj jako bitan faktor za USA. A ima i ona stara, "Sine nema rata bez Turaka, vićeš šta je rat kad Turci udare". Čovjek je Assadu unistio svu tehnologiju uz kafu iz Ankare.
@Mustione1only Pogledaj stanje na terenu pa pričaj o šansama, iznenadni turski napad i kršenje odredbi ugovora o slobodnom preletu je dovelo do toga da Turska uništi Sirijcima dosta tehnike, kao posljedica je bio pad Sarakiba i okolnih sela u ruke pobunjenika. Sada su Sirijci i Rusi zatvorili nebo, turski dronovi više nemaju šansu i uglavnom bivaju oboreni, Sarakib je povraćen, Turci i njihovi puleni su u defanzivi, a Erdo ide na noge Putinu da traži primirje.
Prikaži sve komentare (38)