{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kulminirali problemi u Fabrici duhana Banja Luka

F
6.10.2010. u 17:13
0
0
Kulminirali problemi u Fabrici duhana Banja Luka
0
Kulminirali problemi u Fabrici duhana Banja Luka
Nezadovoljni situacijom u Fabrici duhana Banja Luka predstavnici sindikalne organizacije tog preduzeća danas su zakazali sastanak s pomoćnikom ministra poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede RS-a Vidom Kopanjom i predstavnikom državnog kapitala Omerom Brankovićem, ali je direktor preduzeća zabranio sindikalcima da uđu u krug fabrike.
Granski sindikat traži reviziju privatizacije Fabrike duvana, a od premijera RS-a Milorada Dodika da podrži radnike ovog preduzeća, kojem prijeti likvidacija zbog dugovanja od osam miliona, većeg od procijenjenog kapitala preduzeća.

Jovan Jovanović, predsjednik Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije RS-a, rekao je da su sastanak bili zakazali zbog teške materijalne situacije, jer je od potpisivanja ugovora o privatizaciji prije tri godine proizvodnja u Fabrici duvana smanjena i sada je gotovo neodrživa.

Istovremeno, za oko 25 radnika najavljeni su otkazi na osnovu novog pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta, koji treba da stupi na snagu ovog mjeseca.

S druge strane, generalni direktor Fabrike duvana Simo Miškić navodi da pokušaj održavanja sastanka predstavlja samovolju sindikalista preduzeća, jer je zakazan, tvrdi, bez ikakve saglasnosti direktora i rukovodstva proizvodnje, što je predviđeno i kolektivnim ugovorom.

“Ti sindikalisti su pokušali da zaobiđu mene kao direktora i provedu svoje zamisli, prije svega samovolju, koja se ogleda u tome i da su zakazali ovaj sastanak”, tvrdi Miškić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: