Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
za 90% svjetske plastike u okeanima je odgovorna Kina i Indija i Indonezija. EU se preserava s ovim. Učinak ovoga će biti nikakav jer EU odavno nije među glavnim zagađivačima, ni blizu
@Suhret Zabrana će se odnositi i na uvoz takve plastike, s čime se slažem. U Hrvatskoj primjerice u trgovačkom lancu Kaufland više nema plastičnih vrećica pa se ljudi uče donositi svoje tekstilne ili cekere, u svim ostalim dućanima mora biti istaknuto na vidljivom mjestu da se "vrećice koriste štedljivo", a u Hoferu u SLO isto nema plastičnih vrećica.
BRAVOOOOOOOOOOOOOOO
Mi Bosanci mozemo u kapi fasungu donjeti kuci.
Svaki Bošnjo u kući ima punu kesu kesa.
@Migel a ti nemas ?
to je davno trebalo uciniti !
U nas to odluci u prodavnici prodavacica. Otvori ti je, naplati, a da i ne pita treba li ti. Ne treba joj nikakva komisija, niti master.
Ja uvijek ceker nosim. kupim one u dm-u jer se mogu rabiti fino i ceker...
Pronađite prvo alternativu pa onda zabranu. Sva plastika se može reciklirat, problem je dali recikliranje proizvodi veću štetu nego proizvodnja nove plastike. Mogu recimo ko u Sarajevu i Tuzli, sve u peći tokom zime pa ju reciklirat vlastitim plućima, prirodno.