Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nazalost, vladajuca klika se za ovo nikako ne interesuje. Optimiranje procesa registracije bi znacilo manje korupcije, a to politicarima lopovima nije u interesu. Npr. prijatelj probao registrirat firmu u Prijedoru. Potrosio zivce, lovu i vremena. Ovo je trebalo malo vece da krene za partnerom iz Svice, malo vise love, na pocetku odmah nekoliko radnika. Ali su mu u Prijedoru i Banja Luci bacali toliko kamenja na putu da je nakon 9 mjeseci odustao. Sto ovi gore navode, ni Hrvatska nije najbolji primjer. Najbolji primjer za zemlju velicene R BiH a i za Hrvatsku jeste Estonija. Oni su najbolji primjer kako se moze pokrenut firma, za to su poznati u cijelom svijetu. Izgleda kod nasih strucnjaka ta informacija nije stigla.
Sve je šuplja prica da se uzmu honorari \"medjunarodnih\" para, a sto se tice registracije firme, nema Boga da pomjeri ove nase vlastodrsce, bilo je tu razno-raznih pokusaja, pa cak i iz OHR-a, no registriranje firme su nevidjene muke, evo moj prijatelj je to radio prije jedno dva mjeseca i to putem odlicne agencije sa kojom i ja radim (pa znam da je odlicna), trebalo mu je vise od mjesec i po dana (45 dana) nevidjenih problema i komplikacija da otvori firmu, a pri tome ima i prostor i sve sto mu je potrebno. Istovremeno onaj idiot Midhat Arifovic iz Poreske uprave prije jedno pola godine kaze \"da koja je svrha malih firmi, one nisu ni vazne\" ne videci i ne znajuci da male i srednje firme zaposljavaju haman 80 posto od svih uposlenih u BiH puta osobe koje izdrzavaju uposleni u takvim malim i srednjim firmama. Tamni vilajet i to ce potrajati za naseg doba i za doba nase djece.